"Maxima Latvija" prezentēs jaunāko mazumtirdzniecības nozares apskatu

Rīga, 13.marts, LETA. Mazumtirdzniecības veikalu tīkls SIA "Maxima Latvija" šodien prezentēs jaunāko mazumtirdzniecības nozares apskatu "Maxima mazumtirdzniecības kompass", aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Apskatā nozares eksperti izvērtējuši Latvijas ekonomikas ietekmi uz mazumtirdzniecības nozari 2017.gadā un šā gada sākumā, kā arī novērtējuši izmaiņas Latvijas iedzīvotāju iepirkšanās paradumos.

Jaunākā "Maxima mazumtirdzniecības kompasa" fokusā īpaša uzmanība pievērsta cenas aspektam, proti, kā un vai preču cenas ietekmē Latvijas iedzīvotāju iepirkšanās paradumus. Līdz ar to apskatā skaidrots, pēc kādiem faktoriem iedzīvotāji izvēlas nepieciešamās preces un cik liela nozīme ir preces cenai, kā iedzīvotāji veido pirkuma grozu un vai viņi seko līdzi kopējai pirkuma summai, kā iedzīvotāji atpazīst izdevīgāko piedāvājumu veikalā u.c.

"Maxima mazumtirdzniecības kompasa" prezentācija norisināsies plkst.10 "Birojnīcas" telpās Berga bazārā, Dzirnavu ielā 84 k-2, Rīgā.

Jaunākos mazumtirdzniecības nozares apskata datus prezentēs "Maxima Latvija" Biznesa analītikas departamenta direktore Zane Kaktiņa un Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš.

Jau ziņots, ka "Maxima Latvija" apgrozījums 2016.gadā bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija. Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido triju formātu 154 veikali - 126 "Maxima X", 24 "Maxima XX" un četri "Maxima XXX" veikali -, kas atrodas 46 apdzīvotās vietās Latvijā.