Kooperatīvs "Māršava" martā pārtraucis nodarboties ar piena pārstrādi

Rīga, 5.marts, LETA. Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrība (LPKS) "Māršava" šogad pārtraukusi nodarboties ar piena pārstrādi, aģentūrai LETA sacīja kooperatīva valdes priekšsēdētājs Jānis Auziņš.

"Visu izvērtējām un pārstrādes mums vairs nav kopš 1.marta, kad ar to pārtraucām nodarboties, jo apgrozījums no tā nebija tāds, kādu mēs gaidījām," teica Auziņš, piebilstot, ka uzņēmums vēlējis vairāk optimizēt izmaksas un turpmāk nodarboties tikai ar savu pamatdarbību - piena iepirkšanu no kooperatīva biedriem un tā pārdošanu.

Viņš piebilda, ka "Māršava" jau pēdējo pusgadu apsvēra pārtraukt piena pārstrādi, līdz nolēma vairāk neieguldīt līdzekļus šajā biznesa nišā. "Latvijā ir sadrumstalota ražošanas struktūra, un mēs no šīs nišas ārā. Turpmāk darbosimies tikai tajā sfērā, ko mēs paši labāk mākam un mums vislabāk sanāk," teica Auziņš.

Pēc viņa teiktā, kooperatīvs pagājušā gada vasarā likvidēja arī veikalu, kurā iepriekš tirgoja piena produktus un pēdējos mēnešos pārstrādes produkciju realizēja ar citu tirdzniecības tīklu starpniecību.

Auziņš atzina, ka gada laikā ir notikušas izmaiņas arī kooperatīva piena pircēju lokā, meklējot stabilākus partnerus ilgtermiņā, kas biedriem ir izdevīgāk. "Galvenais ir laba sadarbība ilgtermiņā. Ne vienmēr solījums maksāt augstāku cenu par pienu ir galvenais ilgtermiņa sadarbības priekšnoteikums. Varbūt tā cena mēnesi ir laba, bet mēs skatāmies, lai būtu stabilitāte," teica "Māršavas" valdes priekšsēdētājs.

LETA jau vēstīja, ka "Māršava" 2016.gadā sāka pārstrādāt pašu biedru saimniecībās saražoto pienu.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā "Māršava" strādāja ar 6,527 miljonu eiro apgrozījumu, bet kooperatīva zaudējumi bija 57 278 eiro.

"Māršava" ir reģistrēta 2008.gadā, un tās pamatkapitāls ir 355 eiro. "Māršava" iepērk pienu no kooperatīva biedriem un realizē to Latvijas piena pārstrādes uzņēmumiem, kā arī eksportē.