"Trebū Home" daudzdzīvokļu namos pabeigta nesošo konstrukciju būvniecība

Rīga, 5.marts, LETA. Pļavniekos dzīvojamo namu kompleksa "Trebū Home" pirmās kārtas būvniecībā SIA "Arčers" ir pabeidzis abu ēku nesošo konstrukciju būvniecību, un ēku augstums ir sasniedzis 18,7 metru atzīmi, aģentūru LETA informēja būvnieku pārstāvji.

Līdz ar to kompleksā sāksies būvdarbu trešais posms - iekšējās un ārējās apdares izbūve.

Kompānijā atzīmēja, ka līdz ar ēkas spāru svētkiem noslēgumam tuvojas arī mūrēšanas un apmešanas darbi. Abu ēku fasādēs ir ielikti visi logi, kas līdz ar mūrēšanas darbu noslēgumu ir piemērotākais brīdis siltuma pieslēgšanai, lai varētu sākties aktīvs darbs ēkas iekšpusē. Šobrīd ir sākta grīdu betonēšana, iekšējo starpsienu un inženiertīklu montāža.

Pirmajās divās "Trebū Home" ēkās ar kopējo platību vairāk nekā 6000 kvadrātmetru ir pieejami 108 dzīvokļi - 36 kvadrātmetru studijas tipa dzīvokļi, 40-52 kvadrātmetru divistabu dzīvokļi, trīsistabu dzīvokļi 67-69 kvadrātmetru platībā, kā arī 80 kvadrātmetru četru istabu dzīvokļi.

"Trebū Home" teritorijā desmit gadu laikā plānots uzbūvētas vismaz 25 ēkas ar 1500 dzīvokļiem un komercplatībām, kopumā investējot 150 miljonus eiro. Projekts paredz arī vairāk nekā 10 hektāru apzaļumotas teritorijas attīstību. Apkaimes labiekārtošanā būtiska loma ir ainavas veidošanai, saglabājot teritorijā esošās ābeles.

Projekta pasūtītājs ir "AFI Europe Latvia". Līgums par daudzdzīvokļu namu būvniecību parakstīts 2017.gada 7.aprīlī. Atbilstoši konkursa rezultātiem darbus veic "Arčers".

Pēc "Firmas.lv" datiem, Nīderlandē reģistrētajam "AFI Europe" Latvijā pieder trīs uzņēmumi - SIA "B.R. Holdings" SIA "AFI Investments" un SIA "AFI Management".

"AFI Europe" iepriekš Latvijā realizējis daudzdzīvokļu māju projektu "Metropolia", kas atrodas Imantā. Tā laikā tapa piecas ēkas ar 550 dzīvokļiem tajās.