Nebanku hipotekārais kreditētājs "West Kredit" turpmāk sniegs pakalpojumus arī Latvijas reģionos

Rīga, 26.feb., LETA. Nebanku hipotekārais kreditētājs "West Kredit" turpmāk sniegs pakalpojumus arī Latvijas reģionos, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

"Līdz šim savu uzmanību koncentrējām uz kreditēšanas pakalpojumu sniegšanu Rīgā un Pierīgā, taču arvien vairāk klientu akcentē problēmu saņemt kredītus Latvijas reģionos," sacīja "West Kredit" valdes loceklis Artūrs Silantjevs, komentējot lēmumu paplašināt uzņēmuma darbības ģeogrāfiju.

Viņš arī norādīja, ka šobrīd Latvijā ir reģioni, kuros iedzīvotājiem ir praktiski neiespējami saņemt kredītu. "Ja Rīgā un lielākajās Latvijas pilsētās nekustamā īpašuma tirgus ir salīdzinoši aktīvs un kredītdevēji ir gatavi izsniegt hipotekāros aizdevumus, lielai daļai Latvijas reģionu iedzīvotāju iegādāties īpašumu ir praktiski neiespējami, jo bankas atsakās izsniegt aizdevumus, pamatojoties uz to ģeogrāfisko atrašanās vietu," pauda Silantjevs.

Kompānija "West Kredit" reģistrēta 1995.gadā. Tās apmaksātais pamatkapitāls ir 5 254 497 eiro.

Pēc "Firmas.lv" datiem, "West Kredit" īpašnieki ir Kiprā reģistrētā "Westbankq Limited" (50%), Sergejs Maļikovs (25,8%), Armīns Barkovskis (22,62%) un Artūrs Silantjevs (1,58%), taču kompānija ir akciju sabiedrība, tādēļ tai nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un šī informācija var neatbilst patiesībai.