Noslēgusies interjera un dizaina priekšmetu kvartāla "Decco centrs" būvniecība

Rīga, 26.febr., LETA. Nepilnu gadu pēc būvdarbu uzsākšanas noslēgusies interjera un dizaina priekšmetu kvartāla "Decco centrs" būvniecība Katlakalna ielā 6d, Rīgā, aģentūru LETA informēja būvfirma SIA "Merks".

Jau decembrī tika pabeigta objekta pirmā, apjomīgākā kārta, un februārī ekspluatācijā nodota arī otrā kārta. Tās ietvaros uzbūvēta vēl viena brīvi stāvoša ēka 1500 kvadrātmetru platībā, kurā varēs iekārtoties pieci salonveikali. "Decco centra" projektēšanas un būvniecības darbus vadīja "Merks".

Ēku komplekss, kas apvieno salonveikalus ar individuālām ieejām, birojus un noliktavas, aizņem 13 500 kvadrātmetrus un no kopējās platības aptuveni 65% atvēlēti veikaliem un birojiem, bet 35% - noliktavām. Baltijā lielākā interjera un dizaina priekšmetu kompleksa attīstībā ieguldīti aptuveni 10 miljoni eiro. Būvniecība noritēja ļoti īsā laikā - darbi būvlaukumā tika uzsākti 2017.gada aprīlī un jau decembrī pirmie veikali uzņēma apmeklētājus.

Jaunajā kvartālā pieejami jau vairāk kā 20 Latvijas profesionāļu salonveikali, kas piedāvā vannas istabas mēbeles un aprīkojumu, virtuves mēbeles un aksesuārus, grīdas segumus un paklājus, durvju, flīžu, apgaismojuma, interjera preces, mājas tekstilu un aksesuārus, guļamistabu, viesistabu, priekšnamu un biroju mēbeles, tapetes, žalūzijas un mājas automātiku.

Patlaban kvartālā jau pārstāvēti tādi uzņēmumi kā cēlkoka mēbeļu ražotājs "Wenden", guļamistabas mēbeļu un aksesuāru ražotājs "Nakts mēbeles", virtuves mēbeļu ražotājs "Arens", Igaunijas interjera priekšmetu un mēbeļu veikals “Home4you’’, gan Latvijā, gan ārvalstīs ražoto mēbeļu pārstāvis "Feidi", Rietumeiropas mēbeļu un interjera priekšmetu ražotāju pārstāvis "Nest studija", interjera salons "Siena", virtuves lietu salons "Kult" un apgaismes risinājumu uzņēmums "Gaismas un Serviss" ar Latvijas dizaina lampu ražotāju "LaLampa" ekspozīciju.

Tāpat kvartālā būs pieejami santehnikas tirdzniecības uzņēmuma "Sonel" un vadošā specializētā durvju tirdzniecības uzņēmuma "Prodex" specializētie veikali. Kvartālā atradīsies arī mēbeļu un interjera salons "Mebellini" un veikals "Lett", kā arī mākslīgā akmens apstrādes uzņēmuma "Korte" veikals. Tāpat tiek atvērti Skandināvijas mēbeļu ražotāju pārstāvniecība "Mūzas istaba", gaismekļu veikali "Domotika" un "Watt Group", Dānijas mīksto mēbeļu ražotāja "Innovation" veikals, kā arī flīžu tirgotāja "H&L studija" un grīdas segumu uzņēmuma "Anitra" veikali.

SIA "Merks" ir AS "Merko Ehitus" grupas uzņēmums, viens no vadošajiem būvniecības un nekustamo īpašumu attīstītājiem, kas uzbūvējis jau vairāk kā 120 objektus, tai skaitā sabiedriskās un ražošanas būves, un vairāk kā 1000 dzīvokļus dažādos dzīvojamo māju projektos Latvijā.

SIA "Decco centrs" ir reģistrēta 2017.gada 4.martā ar 2800 eiro pamatkapitālu, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma īpašnieki ir Igaunijas uzņēmumi "OIM Holding", "Greatway", "Protrading Grupp" un "Estate Capital", kuriem katram pieder 25% kapitāldaļu.