"Maxima Latvija" pašapkalpošanās kasēs norēķinās apmēram 27% pircēju

Rīga, 23.feb., LETA. Mazumtirgotāja "Maxima Latvija" veikalos pašapkalpošanās kasēs norēķinās apmēram 27% pircēju, aģentūru LETA informēja "Maxima Latvija" pārstāvji.

"Pašapkalpošanās kasu popularitāte arvien turpina pieaugt un visbiežāk pircēji pašapkalpošanās kasēs izvēlās norēķināties par mazākiem pirkumiem - vidējā pirkuma summa pašapkalpošanās kasēs ir apmēram 10 eiro. Šāda tendence liecina par to, ka pircēji pašapkalpošanās kases visbiežāk izmanto tieši tad, kad nepieciešams ātri iegādāties ikdienā nepieciešamākās preces," sacīja "Maxima Latvija" operacionālā vadītāja un valdes locekle Kristīne Āboltiņa.

Pēc viņas teiktā, pašapkalpošanās kases visbiežāk pircēji izmanto mazākā formāta ''Maxima X'' veikalos, kur uzņēmums sāka ieviest pašapkalpošanās kases pagājušajā gadā - 31% no pircējiem šajos veikalos par ikdienas pirkumiem izvēlas norēķināties pašapkalpošanās kasēs.

Kompānijā arī atzīmēja, ka pašapkalpošanās kasu ieviešana ir viens no soļiem, kā samazināt darbiniekiem slodzi, kā arī rindas pie kasēm. Vidēji dienā viens kasieris apkalpo apmēram 400-600 klientu, savukārt vienas dienas laikā "Maxima Latvija" veikalos iepērkas aptuveni 300 000 iedzīvotāju.

Jau ziņots, ka "Maxima Latvija" pašapkalpošanās kases sāka ieviest 2009.gadā, bet intensīvāk sāka paplašināt pašapkalpošanās kasu tīklu 2015.gadā, turpinot to arī nākamajos divos gados. Patlaban "Maxima Latvija" tīklā ir 163 pašapkalpošanās kases 30 veikalos.

Tāpat vēstīts, ka "Maxima Latvija" apgrozījums 2016.gadā bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija. Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido triju formātu 154 veikali - 126 "Maxima X", 24 "Maxima XX" un četri "Maxima XXX" veikali -, kas atrodas 46 apdzīvotās vietās Latvijā.