Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā atklās par miljonu eiro iegādāto magnētiskās rezonanses iekārtu

Ventspils, 23.febr., LETA. Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī šodien plkst.10 atklās par vienu miljonu eiro iegādāto jauno magnētiskās rezonanses iekārtu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Jaunā iekārta iegādāta 10 miljonus vērtajā slimnīcas attīstības projektā, kam no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) piesaistīti vairāk nekā astoņi miljoni eiro.

Kā informēja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Viola Grinvalde, jaunā iekārta sniedz izaugsmes iespējas ārstiem speciālistiem, kuri ar to strādā, bet iedzīvotājiem ir iespēja saņemt precīzākas diagnozes, tādējādi samazinot atveseļošanās laiku. Jaunā iekārta ir pilnībā digitalizēta, ar universālu komplektāciju, kas nodrošina izmeklējumus ar modernākajām izmeklēšanas metodēm - iekārtai ir specializētas, ļoti augstas kvalitātes programmas neiroloģijai, kardioloģijai, ķirurģijai, traumatoloģijai u.c. nozarēm.

Magnētiskās rezonanses izmeklējumi sniedz iespēju padziļināti ielūkoties vēdera, galvas, mugurkaula, kaulu locītavu sistēmā un mīkstajos audos, kas ir būtiski onkoloģisko slimību agrīnai diagnostikai, norādīja slimnīcas pārstāve. Papildus jau esošajiem pakalpojumiem slimnīcā turpmāk varēs veikt arī krūšu dziedzeru un videnes orgānu izmeklējumus, angiogrāfiju kakla daļai, visa ķermeņa magnētiskās rezonanses skrīningu un apakšžokļa locītavas izmeklējumus.

Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca šodien plkst.12 organizēs izglītojošas lekcijas Kurzemes reģiona medicīnas nozaru speciālistiem par magnētiskās rezonanses izmeklējumiem.

Jauno iekārtu slimnīcai piegādāja SIA "Arbor Medical Korporācija" par 826 479 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), liecina Firmas.lv informācija.