Mēbeļu ražotāja "Kvist" apgrozījums pērn pieauga par 31,3%

Rīga, 22.feb., LETA. Mēbeļu ražotājs SIA "Kvist" pagājušajā gadā strādāja ar 29,1 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās par 43,8% un bija 337 562, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka, ņemot vērā paplašināšanās tempus un ieguldījumus, kurus bijis nepieciešams veikt, kompānija aizvadīto finanšu gadu ir noslēgusi ar zaudējumiem.

Vienlaikus uzņēmuma vadība atzīmē, ka uzņēmums tāpat kā iepriekšējos gados turpina strauju izaugsmi un produkcijas apjomu apjoma kāpināšanu. "Augsts pieprasījums noieta tirgos un nemainīgs kvalitātes standarts ir nodrošinājis produkcijas apmēra pieaugumu," teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

"Kvist" vadība arī informē, ka pagājušā gada pirmajā pusgadā uzņēmums pilnveidoja no Slovākijas ražotnes pārņemtos produktus un tehnoloģijas, kas Latvijas ražotnē tika ieviestas 2016.gada pirmajā pusgadā. Tā kā uzņēmuma prioritāte aizvadītajā gadā bija ražošanas procesu optimizācija, aizvadītā gada otrajā pusgadā uzņēmums sasniedza labākus rezultātus materiāla izlietojumā salīdzinājumā ar aizvadītā gada pirmo pusgadu. Kompānija lielu uzmanību pievērsa arī kopējai ražošanas kapacitātes kāpināšanai, identificējot to būtiski ietekmējošos ražošanas procesus, kā rezultātā aizvadītā gada pēdējā ceturksnī uzņēmums sasniedza augstāku apgrozījumu salīdzinājumā ar citiem pērnā gada ceturkšņiem.

Kompānijas vadības ziņojumā uzsvērts, ka "Kvist" nākamo gadu mērķis ir stabila attīstība, nerimstoša tiešo un netiešo izdevumu optimizācija, kas, ņemot vērē arī plānotās investīcijas, turpmākajā darbībā sniegs pozitīvus rezultātus.

Uzņēmuma vadība arī paredz, ka "Kvist" 2018.gadā turpinās paplašināties, ieguldot ēkās un cilvēkresursos, kas nodrošinās iespējas ražot apjomīgākus pasūtījumus un piesaistīt jaunus klientus. Uzņēmumam ir pietiekami resursi turpmākām investīcijām kompānijas attīstībā.

2016.gadā "Kvist" apgrozījums bija 22,159 miljoni eiro, bet kompānijas zaudējumi bija 600 415 eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" dati.

"Kvist" dibināta 2011.gadā. "Kvist" ir specializējies liekti līmētu mēbeļu, masīvkoka mēbeļu un mēbeļu detaļu ražošanā. Kompānija ir daļa no ''Kvist Industries'', kurā ietilpst ražotne Slovākijā ar specializāciju masīvkoka mēbeļu ražošanā un ražotne Dānijā, kurā tiek ražotas galda virsmas un norit darbs ar īpašiem projektiem. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 422 268 eiro.