Pirmie trīs "Gaiļezera nami" nodoti ekspluatācijā

Rīga, 21.febr., LETA. Ekspluatācijā nodotas pirmās trīs deviņstāvu ēkas ar kopumā 95 dzīvokļiem projektā "Gaiļezera nami", kura attīstītājs ir būvkompānija "Merks", aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Projektā izbūvēti 60 līdz 100 kvadrātmetrus plaši divu līdz četru istabu dzīvokļi, kopējā platībā 5996 kvadrātmetri. Labiekārtota teritorija 7766 kvadrātmetru platībā, kurā ierīkoti rotaļu laukumi bērniem, pastaigu laipa gar ezeru un auto stāvvietas.

"Gaiļezera namos" šobrīd ir rezervēti vairāk nekā 30% no dzīvokļiem. "Dzīvokļu rezervācijas temps liecina, ka cilvēki novērtē "Gaiļezera namu" projekta un tā apkaimes priekšrocības, tāpēc esam pieņēmuši lēmumu jau šajā pavasarī sākt būvēt nākamos trīs namus," sacīja "Merks" valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš.

Projekts paredz uzbūvēt sešas daudzdzīvokļu ēkas, kurās būs kopumā 192 dzīvokļi. Tās atradīsies starp Līduma, Gaiļezera un Hipokrāta ielām.

"Gaiļezera namu" projektēšanu un celtniecību vada būvkompānija "Merks", kuras būvētajos mājokļos Latvijā dzīvo jau vairāk kā 1000 ģimenes - projektos "Jaunbiķeri", "Viesturdārza mājas", "Skanstes mājas", "Skanstes parks" un citos.

SIA "Merks" ir AS "Merko Ehitus" grupas uzņēmums, viens no vadošajiem būvniecības un nekustamo īpašumu attīstītājiem Latvijā, kas uzbūvējis jau vairāk kā 120 objektus, tai skaitā sabiedriskās un ražošanas būves, un vairāk nekā 1000 dzīvokļus dažādos dzīvojamo māju projektos.

"Merks" 2016.gadā strādāja ar 45,144 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 30% mazāks nekā 2015.gadā. Uzņēmums pērn cieta 421 525 eiro zaudējumus salīdzinājumā ar 2015.gadā gūto 1,605 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.