Informēs par jauno atkritumu pakalpojumu maksas aprēķinu Jūrmalā

Rīga, 13.febr., LETA. Atkritumu apsaimniekotājs SIA "Clean R" šodien informēs par jauno atkritumu pakalpojumu maksas aprēķinu Jūrmalā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Tradicionāli sadzīves atkritumi visā Latvijā no iedzīvotāju mājām tiek izvesti, aprēķinot to tilpumu kubikmetros, taču Jūrmala būs pirmā pilsēta Latvijā, kurā no 2018.gada 1.marta tiks ieviesta konceptuāli jauna pieeja atkritumu apsaimniekošanai, turpmāk tos sverot, tādējādi pakalpojumu maksā ņemot vērā atkritumu svaru nevis tilpumu.

Uzņēmuma ieskatā, jūrmalniekiem tā būs iespēja ietaupīt un norēķināties par atkritumu izvešanu pēc to faktiskā svara. Jaunā sistēma motivēs Jūrmalas iedzīvotājus aktīvāk šķirot atkritumus, jo šķiroto atkritumu izvešana vai nodošana ir bez maksas. Jo vairāk atkritumu tiks šķirots, jo mazāks būs sadzīves atkritumu konteinera svars. Atkritumu svēršanas ieviešanu paredzēja Jūrmalas domes izsludinātais konkurss par atkritumu apsaimniekošanu, kurā uzvarēja "Clean R".

Preses konference par jauno atkritumu pakalpojumu maksas aprēķinu Jūrmalā notiks plkst.12.30 "Clean R" filiālē Jomas ielā 30, Jūrmalā.

Pasākumā piedalīsies "Clean R" valdes loceklis Guntars Levics, "Clean R" izpilddirektors Valerijs Stankevics un Jūrmalas pilsētas domes Pilsētsaimniecības un drošības komitejas priekšsēdētājs Jānis Lediņš.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Clean R" apgrozījums 2016.gadā bija 32,397 miljoni eiro, kas ir par 56,3% vairāk nekā 2015.gadā, bet peļņa samazinājās par 2,6% līdz 1,683 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

SIA "Clean R", kas līdz 2014.gada 19.maijam darbojās ar nosaukumu "L&T", dibināta 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro. "Clean R" pilnībā pieder SIA "Vides investīcijas".