Konkursā par radio programmas veidošanu vidējos viļņos Rīgā saņemts viens pieteikums

Rīga, 8.febr., LETA. Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izsludinātajā konkursā par apraides tiesību piešķiršanu vietējās radio programmas veidošanai vidējos viļņos Rīgā saņemts viens pieteikums, aģentūru LETA informēja padomē.

Pieteikuma iesniedzējs ir Raimonds Kreicbergs.

Taujāts par saturu, ko plānotajā radio programmā paredzēts translēt, Kreicbergs aģentūrai LETA attiecās to plašāk komentēt, norādot, ka vispirms nepieciešams sagaidīt oficiālu NEPLP lēmumu par konkursa rezultātiem, un tikai tad varēs sniegt plašākus komentārus.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka Kreicbergs ir SIA "RNI Radio" līdzīpašnieks ar 50% uzņēmuma kapitāla daļu. Atlikušie 50% pieder Inesei Kreicbergai, kura ir arī uzņēmuma vienīgā valdes locekle. Iepriekš Kreicbergam piederēja 49% no 2015.gadā likvidētās SIA "Krabs TV", kas līdz 2010.gada augustam Latvijā retranslēja radio programmu "BBC World Service".

SIA "RNI Radio" dibināta 2006.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2844 eiro. Uzņēmums 2016.gadā strādāja ar 29 895 eiro apgrozījumu un peļņu 386 eiro apmērā.

Kā ziņots, pērn decembrī NEPLP izsludināja konkursu radio programmas veidošanai Rīgā. Konkursā pretendenti sacenšas par iespēju raidīt vidējos viļņos Rīgā 1602 kilohercu (kHz) frekvencē. Paredzētā aptveršanas zona ir Rīga un attālums no raidošās vietas var būt līdz 20 kilometriem. Programmas raidlaikam jābūt 24 stundas diennaktī, nodrošinot informatīvu vai informatīvi muzikālu saturu latviešu valodā vai kādā no svešvalodām.

Konkursā pieteikumus varēja iesniegt līdz šā gada 2.februārim, un dalības maksa konkursā bija 1067 eiro.

Pretendentam bija jāsagatavo konkursa pieteikums latviešu valodā, iesniedzot dokumentus, ko paredz konkursa nolikums. Uzvara konkursā tiks piešķirta tikai vienam dalībniekam. NEPLP ir tiesīga nepiešķirt uzvaru nevienam konkursa dalībniekam.

NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere aģentūrai LETA pastāstīja, ka konkurss izsludināts balstoties uz iesniegumu, ko padome saņēmusi no komersanta, kas vēlas pārraidīt radio saturu minētajā frekvencē. Konkursu bija nepieciešams izsludināt, ņemot vērā, ka NEPLP nevar piešķirt apraides tiesības vienam konkrētam komersantam ārpus konkursa kārtības.

Ķezbere norādīja, ka vidējie radio viļņi ir tā saucamais retro radio uztveršanas veids, ar ko nodarbojas radio amatieri. Viņa skaidroja, ka minēto viļņu izmaksas ir pietiekami lielas, bet to uztveršanas iespēja ir ļoti nosacīta, līdz ar to pagaidām konkursā noteiktās frekvences izmantošanā ir ieinteresēts tikai viens komersants. Tomēr konkurss NEPLP jāizsludina neatkarīgi no tā, cik liela ir komersantu vēlme pārraidīt programmu minētajos radio viļņos, tādēļ, līdz ar konkursa izsludināšanu, arī kādam citam komersantam pastāv iespēja pieteikties veidot programmu vidējos viļņos Rīgā 1602 kHz frekvencē, uzsvēra NEPLP priekšsēdētāja.