"Rīgas meži" šogad plāno atjaunot 400-450 hektārus meža

Rīga, 6.febr., LETA. Pašvaldības SIA "Rīgas meži" šogad plāno atjaunot 400-450 hektārus meža, iestādot vairāk nekā 1,2 miljonus koku stādu, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma valdes loceklis Edgars Vaikulis.

Vaikulis pastāstīja, ka uzņēmumam aizvadītais gads bija nozīmīgs ar vairākiem faktoriem, tostarp tika atjaunota lielākā platība meža uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē. 2017.gadā "Rīgas meži" atjaunoja kopumā 450 hektārus meža, iestādot rekordlielu skaitu koku stādu - 1,3 miljonus, no kuriem apmēram viens miljons bija priežu stādi. Saskaņā ar prognozēm uzņēmuma šogad iestādītais koku stādu skaits varētu būt līdzīgs un pārsniegt 1,2 miljonus koku, kopumā atjaunojot apmēram 400-450 hektārus meža.

Viņš teica, ka daudzi cilvēki izsaka uzņēmumam vēlmi stādīt kokus. "Personīgi saņemu šādus zvanus. Mēs saņemam arī e-pastā šādas iniciatīvas, ka cilvēki gribētu piedalīties koku stādīšanā. Visdrīzāk rīkosim vienu vai pāris mežu atjaunošanas pasākumu līdzīgi kā talkas, uz kurām organizēti aicināsim ierasties iniciatīvas paudējus," teica Vaikulis.

"Rīgas mežu" valdes loceklis paskaidroja, ka uzņēmums organizēs kopīgu pasākumu cilvēkiem ar vēlmi stādīt kokus, jo nespeciālistus, kuri piedalās mežu stādīšanā, ir jāapmāca un jāvada viņu darbs, lai tas tiktu paveikts kvalitatīvi. Līdz ar to interesentu grupām notiks kopīgs pasākumus nevis būs atļauts stādīt kokus individuāli.

Vaikulis piebilda, ka jau šā gada aprīlī un maijā, kas ir intensīvākā mežu atjaunošanas sezona, cilvēki ar iepriekš izteiktu vēlmi stādīt kokus, var sagaidīt uzaicinājumu ierasties uz "Rīgas mežu" rīkoto mežu stādīšanu.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar "Rīgas mežu" operatīvo informāciju, kompānijas apgrozījums pērn sasniedzis 18,4 miljonus eiro. Savukārt 2016.gadā "Rīgas meži" strādāja ar 14,95 miljonu eiro apgrozījumu un 227 704 eiro peļņu, liecina informācija "Firmas.lv". "Rīgas meži" reģistrēti 2008.gadā, un kompānijas pamatkapitāls - 115 156 021 eiro.

"Rīgas meži" ar 62 000 hektāriem zemes ir otrs lielākais mežu apsaimniekotājs Latvijā pēc AS "Latvijas valsts meži". Uzņēmumam pieder sēklu plantācijas, koku stādaudzētava, zāģētava "Norupe", kā arī "Rīgas mežu" atbildībā ir Mežaparks, Rīgas parki un dārzi.