Metāla tirgotāja "Safin NES" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā saglabājies iepriekšējā līmenī

Rīga, 5.febr., LETA. Metāla tirgotāja SIA "Safin NES" pagājušajā finanšu gadā no 2016.gada 1.oktobra līdz 2017.gada 30.septembrim strādāja ar 4,537 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir iepriekšējā finanšu gada līmenī, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 54,6% un sasniedza 139 884 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka "Safin NES" aizvadītajā finanšu gadā atdalījās no mātes kompānijas "Safin Handelsges.m.b.H." un tai piederošās daļas 90% apmēra ieguva SIA "NFH". Tāpat uzņēmums aizvadītajā gadā palielināja pamatkapitālu līdz 227 520 eiro, kapitalizējot daļu no aizņēmuma.

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka aizvadītajā finanšu gadā "Safin NES" apgrozījums saglabājies gandrīz iepriekšējā gada līmenī, bet būtiski augusi uzņēmuma bruto peļņa salīdzinājumā ar iepriekšējo finanšu gadu. Aizvadītajā finanšu gadā guva lielāko operacionālo peļņu tās pastāvēšanas vēsturē, kuru būtiski samazināja galvenokārt iepriekšējo finanšu periodu pēdējo slikto debitoru parādu norakstīšana.

Uzņēmuma vadība arī atzīmē, ka pagājušajā finanšu gadā kompānija ieguldīja noliktavas aprīkojuma uzlabošanā un industriālajā tehnikā, kas palīdz labāk apkalpot klientus un palielināt preču sortimentu.

"Safin NES" vadības ziņojumā teikts, ka nākamajā finanšu gadā kompānija turpinās nostiprināt savas pozīcijas metālprodukcijas tirgū, turpinot apkalpot esošos klientus un piesaistot jaunus klientus. Plānots turpināt nozīmīgi palielināt preču sortimentu, kā arī ieguldīt būtiskas investīcijas noliktavas aprīkojuma uzlabošanā. Īstermiņa un vidējā termiņa pārdošanas prognozes kompānija vērtē kā stabilas ar stabilu ikgadēju pieaugumu vismaz 5% apmērā.

Jau ziņots, ka "Safin NES" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.oktobra līdz 2016.gada 30.septembrim, bija 4,558 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 90 483 eiro.

"Safin NES" reģistrēta 2007.gada februārī, tā pamatkapitāls ir 22 7520 eiro. "Safin NES" īpašnieki ir Austrijas uzņēmums SIA "NFH" un Raimonds Strazdiņš (10%).