"Kurzemes sēklu" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā samazinājies par 0,4%

Rīga, 30.dec., LETA. Dārzkopības uzņēmuma "Kurzemes sēklas" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.oktobra līdz 2017.gada 30.septembrim, bija 3,887 miljonu eiro apmērā, kas ir par 0,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 30,2% un bija 36 380 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Tostarp "Kurzemes sēklu" ienākumi no sēklu, dārza inventāra un citu preču pārdošanas vietējā tirgū bija 2,031 miljona eiro apmērā, kas ir pieaugums par 1,3% salīdzinājumā ar iepriekšējo finanšu gadu, ienākumi no degvielas realizācijas bija 1,714 miljoni eiro, kas ir samazinājums par 3,5%, bet ienākumi no pakalpojumiem un sēklu realizācijas Lietuvā un Igaunijā bija 142 300 eiro apmērā, kas ir pieaugums par 17%.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā finanšu gadā "Kurzemes sēklas" turpināja investēt līdzekļus preču pārdošanas un uzskaites sistēmas uzlabošanā Tukuma, Liepājas un Bauskas veikalos. Pateicoties šiem pasākumiem būtiski atvieglota preču uzskaite un realizācija.

Pagājušajā finanšu gadā "Kurzemes sēklas" realizēja produkciju 14 veikalos, un aktīvi strādāja pie labāko dārzeņu un puķu šķirņu atlases un ieviešanas Latvijā, nemitīgi paplašinot preču sortimentu, piebilsts vadības ziņojumā.

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.oktobra līdz 2016.gada 30.septembrim, "Kurzemes sēklas" strādāja ar 3,902 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 27,4% un bija 52 114 eiro.

"Kurzemes sēklas" ir reģistrētas 1992.gadā, un kompānijas pamatkapitāls ir 179 280 eiro. Uzņēmums nodarbojas ar dārzkopības preču, tostarp sēklu, vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību, jauno dārzeņu un puķu šķirņu izmēģinājumu un salīdzinājumu organizēšanu, dārzeņu, lopbarības un dekoratīvo kultūru audzētāju apmācību un izglītošanu lekcijās, semināros, parauglaukos, nekustamā īpašuma apsaimniekošanu un izīrēšanu, degvielas mazumtirdzniecību, starptautiskajiem kravu pārvadājumiem un sporta zirgu audzēšanu un trenēšanu. Uzņēmums pieder piecām privātpersonām, tostarp kompānijas lielākais īpašnieks ir Andris Kiršentāls (45,83%).