"Tukuma straumes" jaunais īpašnieks par uzņēmuma zīmolu tālāku virzību tirgū lems pēc to pārdošanas apmēriem

Rīga, 24.janv., LETA. Lauksaimniecības pakalpojumu un dzīvnieku barības ražotāja "Tukuma straume" jaunais īpašnieks "Baltic Agro" par "Tukuma straumes" zīmolu tālāku virzību tirgū lems pēc to pārdošanas apmēru rādītājiem, aģentūrai LETA sacīja "Baltic Agro" valdes loceklis Ainars Upmanis.

Uz jautājumu, vai pēc "Tukuma straumes" iegādes iecerēts saglabāt kompānijas zīmolus, kā piemēram, "Dogo", "Vau vau", "Ņau ņau" un citus, Upmanis atbildēja, ka zīmolu tālāku virzību tirgū noteiks to pārdošanas apmēru rādītāji. "Iespējams, eksporta tirgiem tiks veidotas jaunas produktu līnijas," viņš pieļāva.

"Baltic Agro" valdes loceklis arī sacīja, ka līdz Konkurences padomes (KP) lēmumam par darījuma atļaušanu strukturālas pārmaiņas "Tukuma straumes" darbībā nav plānotas.

Tāpat Upmanis atzīmēja, ka šobrīd ir pāragri runāt arī par "Tukuma straumes" darbinieku skaita iespējamu samazināšanu, jo no sākuma ir jāveic esošo procesu ekspertīze, kā arī ražošanas jaudu un tehnoloģisko procesu analīze.

LETA otrdien, 23.janvārī jau ziņoja, ka agroķīmijas tirgotājs "Baltic Agro", kura īpašnieks ir Dānijas koncerns "DAVA Agravis International Holding", ir noslēdzis darījumu par lauksaimniecības pakalpojumu un dzīvnieku barības ražotāja "Tukuma straume" akciju kontrolpaketes iegādi.

Upmanis iepriekš atzīmēja, ka darījuma rezultātā "Tukuma straumes" produkcijai būs iespējas nokļūt Skandināvijas un Ziemeļeiropas valstu tirgos, veicinot vietējās ražošanas kapacitātes būtisku pieaugumu, jauna darbaspēka piesaisti un ievērojamas investīcijas ražošanas paplašināšanā.

"Tukuma straume" valdes priekšsēdētājs Aivars Podnieks sacīja, ka stratēģiskā investora piesaiste uzņēmumam ļaus ātrāk un efektīgāk sasniegt savā darbībā izvirzītos mērķus.

"Tukuma straume" ir dibināta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,804 miljons eiro. Tā kā "Tukuma straume" ir akciju sabiedrība, tai Uzņēmumu reģistram nav jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un šī informācija nebija norādīta. "Baltic Agro" kompānijas iepriekšējos īpašniekus neatklāja, norādot, ka slēgta AS nevar atklāt akcionārus. Saskaņā ar informāciju "Firmas.lv", 2016.gadā "Tukuma straume" apgrozījums bija 9,312 miljoni eiro, bet peļņa - 712 298 eiro.

Turpretī "Baltic Agro" dibināts 1994.gadā un tā pamatkapitāls ir 3,802 miljoni eiro. "Baltic Agro" pilnībā pieder Dānijas vadošajam lauksaimniecības uzņēmumu kooperatīvam "DAVA Agravis International Holding", kas apvieno vairākus desmitus tūkstošu fermeru un lauksaimniecības produktu ražotāju firmu.