Par "Tukuma straumes" īpašnieku kļuvusi agroķīmijas tirgotāja "Baltic Agro"

Rīga, 23.janv., LETA. Lauksaimniecības pakalpojumu uzņēmums "Baltic Agro" ir iegādājies lauksaimniecības pakalpojumu un dzīvnieku barības ražotāju "Tukuma straume", aģentūru LETA informēja kompānijā.

"Baltic Agro" pārstāvji informēja, ka uzņēmums ir noslēdzis darījumu par uzņēmuma "Tukuma straume" akciju kontrolpaketes iegādi.

"Esam ļoti apmierināti ar darījumu, kas ir noslēgts ar uzņēmumu "Tukuma straume" un kas papildinās mūsu pašreizējo darbību un pavērs jaunas iespējas tirdzniecībai ar Latvijas lauksaimniekiem. Šī iegāde palielina mūsu klātbūtni tirgū, padara to elastīgāku kā arī palielina barības ražošanas jaudas. Pašlaik mums ir ap 100 mazumtirdzniecības vietu, kur tiek piedāvāta barība mājdzīvniekiem. Tās zināšanas un ražošanas jaudas, kuras tagad iegūstam Latvijā, šeit daudz ko mainīs," norādīja "Danish Agro" grupas, kurā ietilpst "Baltic Agro", izpilddirektors Hennings Hārs. Viņš piebilda, ka "Tukuma straumes" iegāde dos iespēju īstenot vairākas sinerģijas grupas uzņēmumu starpā, jo "Tukuma straume" atrodas netālu no "Danish Agro" grupā ietilpstošā uzņēmuma "Vilomix Baltic".

"Baltic Agro" valdes loceklis Ainars Upmanis atzīmēja, ka darījuma rezultātā "Tukuma straumes" produkcijai būs iespējas nokļūt Skandināvijas un Ziemeļeiropas valstu tirgos, veicinot vietējās ražošanas kapacitātes būtisku pieaugumu, jauna darbaspēka piesaisti un ievērojamas investīcijas ražošanas paplašināšanā.

"Tukuma Straume" valdes priekšsēdētājs Aivars Podnieks sacīja, ka stratēģiskā investora piesaiste uzņēmumam ļaus ātrāk un efektīgāk sasniegt savā darbībā izvirzītos mērķus.

Jau ziņots, ka "Baltic Agro" apgrozījums 2016.gadā bija 140,291 miljons eiro, kas ir par 5,6% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt tā peļņa pieauga par 19%, sasniedzot 2,952 miljonus eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

SIA "Baltic Agro" dibināts 1994.gadā un tā pamatkapitāls ir 3,802 miljoni eiro. "Baltic Agro" pilnībā pieder Dānijas vadošajam lauksaimniecības uzņēmumu kooperatīvam "DAVA Agravis International Holding", kas apvieno vairākus desmitus tūkstošu fermeru un lauksaimniecības produktu ražotāju firmu.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā "Tukuma straume" apgrozījums bija 9,312 miljoni eiro, bet peļņa - 712 298 eiro.

"Tukuma straume" ir dibināta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,804 miljons eiro. Tā kā "Tukuma straume" ir akciju sabiedrība, tai Uzņēmumu reģistram nav jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un šī informācija nebija norādīta.