Kažokzvēru audzētava "Gauja AB" pērn audzējusi apgrozījumu

Rīga, 22.janv., LETA. Kažokzvēru audzētava "Gauja AB" pagājušajā gadā ir audzējusi apgrozījumu salīdzinājumā ar gadu iepriekš, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnis Veckaktiņš.

"Apgrozījuma ziņā mums noteikti ir pieaugums," teica Veckaktiņš, taču precīzu pieauguma apmēru nevarēja nosaukt.

Viņš teica, ka apgrozījuma kāpums ir skaidrojams ar saražotās produkcijas apmēra pieaugumu - pērn saražots par apmēram 30% vairāk produkcijas nekā gadu iepriekš, jo no vienas ūdeļu mātes pērn izdevies iegūt vairāk kucēnu.

Veckaktiņš teica - ja 2016.gadu "Gauja AB" noslēdza ar zaudējumiem, tad aizvadītā gada finanšu datus uzņēmums vēl nav līdz galam apkopojis. Tomēr 2017.gads, visticamāk, noslēdzies tuvu rezultātam "pa nullēm".

Viņš arī atturējās prognozēt, kāds uzņēmumam būs šis gads, jo tas ir atkarīgs no tā, cik audzētavā sadzims ūdeļu kucēnu. Arī to, vai šogad kāps uzņēmuma apgrozījums, esot pāragri paredzēt.

Vienlaikus viņš atgādināja, ka visas Latvijas ūdeļu audzētavas, tostarp "Gauja AB", ir izgājušas visus starptautiski izstrādātās dzīvnieku labturības programmas "WelFur" posmus, kas ir priekšnosacījums tam, lai Latvijas zvēraudzētavu produkcija spētu ilgtermiņā konkurēt globālajā tirgū. "Gaidām rezultātus, kāds būs labturības līmenis, vai mums tiks piešķirta attiecīgā kategorija," viņš sacīja, norādot, ka tas ir būtiski, jo no 2020.gada kažokādu izsolēs vairs nepieņems ādas no fermām, par kurām nav 100% garantija par attiecīgu labturības nosacījumu ievērošanu.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Gauja AB" 2016.gadā strādāja ar 1,369 miljonu eiro apgrozījumu un 52 002 eiro zaudējumiem.

Kažokādu ražotājs "Gauja AB" reģistrēts 1996.gadā, un tā apmaksātais pamatkapitāls ir 355 500 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma lielākā īpašniece ir Svetlana Druva, kurai pieder 52% "Gaujas AB" kapitāldaļu, savukārt pa 24% kompānijas kapitāldaļu pieder Tamārai Klimenko un Agrim Nagliņam.