"Pure Chocolate" padomes locekļa amatā iecelts Rolands Gulbis

Rīga, 18.janv., LETA. Latvijas šokolādes trifeļu ražotāja SIA "Pure Chocolate" padomē notikušas izmaiņas, un padomes locekļa amatā iecelts Rolands Gulbis, liecina informācija "Firmas.lv".

"Pure Chocolate" padomes locekļa amata pienākumus kopš trešdienas, 17.janvāra vairs nepilda Pēteris Žimants, bet viņa vietā "Pure Chocolate" padomes locekļa amatā iecelts Gulbis, kurš ir arī bioetanola, pārtikas spirta un alkoholisko dzērienu ražotājas SIA "Jaunpagasts plus" un alkohola ražotāja "Latvijas balzams" padomes priekšsēdētājs un darbojas arī vairāku citu uzņēmumu padomēs un valdē, kā arī Latvijas bezalkoholisko dzērienu uzņēmēju asociācijā un Bezalkoholisko dzērienu ražotāju asociācijā.

Gulbis ir arī bijušais uzņēmuma "NP Foods", kas kopš 2016.gada kopā ar AS "Laima", AS "Staburadze" un AS "Latfood" apvienots uzņēmumā "Orkla Confectionery and Snacks Latvija", valdes priekšsēdētājs.

Bez Gulbja "Pure Chocolate" padomes locekļa amatu joprojām ieņem Aivars Žimants, kā arī padomes priekšsēdētāja amata pienākumus turpina pildīt Mārtiņš Jaunarājs.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā "Pure Chocolate" strādāja ar 3,45 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi palielinājās 2,1 reizi un bija 873 195 eiro.

"Pure Chocolate" ir dibināts 2007.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,296 miljoni eiro. Kompānija pieder kompānijai "BaltCap Latvia Venture Capital Fund" (14,3%), kā arī piecām Latvijas privātpersonām, tostarp Pēterim un Aivaram Žimantiem, kuru kapitāldaļas ir ieķīlātas.