Maršrutu skaita samazināšanas gadījumā "Dobeles autobusu parkam" būs jāatlaiž divi šoferi

Jelgava, 18.janv., LETA. Gadījumā, ja plānotajā apjomā tiks slēgti un optimizēti reģionālie sabiedriskā transporta maršruti, ko apkalpo SIA "Dobeles autobusu parks" (DAP), uzņēmumam vajadzēs atbrīvot no darba divus autobusu vadītājus, aģentūru LETA informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aldis Rutkis.

Pašlaik tiek izvērtēti seši pārvadātāja maršruti. Pārveidot un apvienot plānots maršrutus Dobele-Sniķere-Auce un Auce-Īle Dobele, savukārt maršrutu Jūrmala-Dobele varētu slēgt pavisam. Maršrutos Rīga-Dobele, Dobele-Mazā Meža iela un Dobele-Miltiņi paredzētas izmaiņas, slēdzot reisus un optimizējot maršrutus.

Rutkis stāstīja, ka pašlaik DAP nodarbina 50 šoferu, bet optimizācijas gadījumā štatu vajadzēs samazināt par divām vietām.

Pašlaik DAP vadītājs kopā ar Dobeles novada pašvaldību izvērtē autobusu maršrutu izmaiņu piedāvājumu, paužot, ka reisu samazinājums nedrīkst notikt, balstoties tikai uz cipariem tabulās, jo jāvērtē situācija uz vietas un pēc būtības.

Dobeles novadā sabiedriskā transporta tīkla sakārtošana sākta jau 2015.gadā, DAP pēdējā gadā izdevies palielināt apkalpoto pasažieru skaitu, klāstīja Rutkis. Proti, uzņēmuma apkalpotajā teritorijā - Auces, Tērvetes un Dobeles novados - 2016.gadā pārvadāti aptuveni 924 000 pasažieru, bet 2017.gadā pasažieru skaits bijis jau apmēram 937 000.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Dobeles novada pašvaldības kapitālsabiedrības apgrozījums 2016.gadā bija 2 060 399 eiro, pārvadātājs cietis 20 794 eiro zaudējumus.

Jau vēstīts, ka pārskatot reģionālo maršrutu tīklu, Zemgalē tiek izvērtēti 29 sabiedriskā transporta maršruti.