Olaines veselības centrs piedzīvo rekonstrukciju un nosaukuma maiņu

Jelgava, 15.janv., LETA. AS "Olainfarm" iegādātajā SIA "Olaines veselības centrs" notiek rekonstrukcijas darbi, turklāt uzņēmumam mainīts nosaukums, akcentējot piederību "Olainfarm" grupas uzņēmumiem, aģentūrai LETA pastāstīja SIA "OlainMed" jaunieceltā valdes locekle Darja Cvetkova.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka pagājušās nedēļas nogalē reģistrēta SIA "Olaines veselības centrs" nosaukuma maiņa uz SIA "OlainMed", un valdei - Viktorijai Zefīrovai-Tačinskai un Jānim Klievēnam - pievienojās līdzšinējā izpilddirektore Cvetkova.

Jaunieceltā valdes locekle pastāstīja, ka nosaukums mainīts, lai akcentētu veselības centra piederību "Olainfarm" grupas uzņēmumiem, kurā ietilpst, piemēram, arī SIA "Klīnika DiaMed".

Pusgada laikā, kopš medicīniskā iestāde ir nonākusi "Olainfarm" īpašumā, tā piedzīvojusi remontdarbus, paplašināts pakalpojumu klāsts, piesaistīti jauni speciālisti, taču rekonstrukcija un aprīkojuma iegāde turpinās, informēja Cvetkova. Darbu centrā sācis jauns ārsts-internists dienas stacionārā, gastroenterologs, tagad Olaines novada iedzīvotājiem pieejami ultrasonogrāfijas pakalpojumi, plašs fizikālās terapijas pakalpojumu klāsts, tiek meklēts arī otrs ginekologs.

"Piesaistām jaunus speciālistus, lai apmierinātu pieprasījumu," klāstīja Cvetkova.

Pārmaiņas piedzīvos arī reģistratūra, telpas padarot plašākas un gaišākas. Arī zobārstniecības pakalpojumi plašākā apjomā tiks sniegti jaunās telpās.

Uzņēmuma pārstāve neatklāja plānoto investīciju apjomu, taču pauda, ka tas ir ievērojams.

"Bez laba aprīkojuma un sakārtotas vides labus speciālistus nav iespējams piesaistīt," pārliecināta Cvetkova.

Jau vēstīts, ka zāļu ražotājs "Olainfarm" jūnija otrajā pusē kļuvis par vienīgo SIA "Olaines veselības centrs" īpašnieku.

Olaines novada pašvaldība 2017.gada 16.maijā rīkoja "Olaines veselības centra" kapitāldaļu izsoli. Izsolē piedalījās divi pretendenti un "Oainfarm" nosolīja centra kapitāldaļas par 650 000 eiro. Kapitāldaļu sākuma cena izsolē bija 190 000 eiro.

Dome nolēma pārdot "Olaines veselības centru", jo nebija apmierināta ar centra darbību.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 2016.gadā "Olaines veselības centra" apgrozījums bija 492 656 eiro, kas ir par 3,5% mazāk nekā 2015.gadā, taču kompānija guva peļņu 4106 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

"Olaines veselības centrs" reģistrēts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 140 000 eiro.