Rīgas Centrāltirgus divos gados masu pasākumiem un reklāmām iztērējis vairāk nekā 104 000 eiro

Rīga, 15.janv., LETA. Nepilnu divu gadu laikā "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) dažādiem popularizēšanas pasākumiem un reklāmas materiālu izvietošanai iztērējis 104 426 eiro, liecina aģentūrai LETA sniegtā Rīgas domes Finanšu departamenta informācija.

Šis finansējums vairākām biedrībām izmaksāts 2016.gada un 2017.gada pirmo deviņu mēnešu laikā.

Vislielākās summas šajā laika posmā pārskaitītas biedrībai "Latvijas Pilsoniskas sabiedrības atbalsta centrs" (LaPSAC). 2016.gadā šī biedrība no RCT saņēmusi 53 180 eiro, kas pārskaitīti, pamatojoties uz publiskā iepirkuma līgumu, kas noslēgts saskaņā ar iepirkuma "Kultūras, informēšanas un iesaistes pasākumu organizēšana apmeklētāju piesaistei" rezultātiem.

Departamenta apkopotā informācija liecina, ka līdzekļi tērēti Sieviešu dienas, Lieldienu, Ziemassvētku un Jāņu dienas pasākumu organizēšanai, kā arī Bērnu tiesību aizsardzības dienas, RCT 86.gadadienas un Gardēžu kinovakara rīkošanai.

Tāpat biedrība veidojusi vairākus informatīvi izklaidējošus video par tādām tēmām kā RCT izveide, recepšu video, "ēdiena un gastronomijas nozīme latviešu kultūrā" un bērnu auditorijai veltītus video.

LaPSAC finansējumu no RCT saņēmis arī pērn - 33 396 eiro apmērā. Tas attkal tērēts Sieviešu dienas, Lieldienu, Ziemassvētku, Jāņu dienas un Bērnu tiesību aizsardzības dienas pasākumiem. Daļa finansējuma atvēlēta "Dārza svētku" organizēšanai un audiovizuālā materiāla izveidei atbilstoši Rīgas svētku motīviem.

2000 eiro RCT pērn atvēlējis nodibinājumam "Baltijas muzikālās sezonas" ar mērķi izvietot drukātos reklāmas materiālus Dzintaru koncertzālē krievu pianista Denisa Macujeva koncertā 1.jūlijā un 2.jūlijā.

2016.gadā 15 850 eiro RCT pārskaitīja biedrībai "Radošuma meka". 12 900 eiro šai biedrībai tika novirzīti ar mērķi realizēt projektu "Mazais šefpavārs", kas bija viens no festivāla "Staro Rīga" projektiem, bet 2950 eiro - RCT komandas veidošanas un saliedēšanas pasākuma organizēšanai.

"Firmas.lv" pieejamie dati liecina, ka LaPSAC 2016.gadā strādājuši četri cilvēki un tā apgrozījums bijis 91 986 eiro, bet zaudējumi - vairāk nekā 22 000 eiro. Galvenie biedrības darbības virzieni ir dažādu projektu izstrāde un realizēšana sociālās vides, apkārtējās vides un veselības jautājumu jomā.

Uzņēmuma valdes locekles un arī darbinieces ir Asnāte Avotniece, Ilona Bērza-Šulte un Velga Rakoviča. Visas trīs ir arī daļējas īpašnieces uzņēmumam SIA "Upes Jennas", kuram pērn 15.martā sākts likvidācijas process.

2015.gadā LaPSAC apgrozījums bijis 126 525 eiro, zaudējumi - 34 653 eiro un tajā strādājuši pieci darbinieki. 2017.gada decembrī VID apkopotais nodokļu parāds biedrībai bija 772,62 eiro.

Rīgas dome ar LaPSAC biedrību sadarbojusies arī citu projektu realizēšanā. Piemēram, 2013.gadā LaPSAC sadarbībā ar Rīgas domes Labklājības departamentu realizēja projektu "Tamborētais Dziesmu svētku tramvajs".