Rīgas dome pieprasījusi papildu informāciju par "Rīgas siltuma" lēmumu iegādāties "Rīgas bioenerģija" kapitāldaļas

Rīga, 12.janv., LETA. Rīgas dome pieprasījusi papildu informāciju par pašvaldības siltumapgādes uzņēmuma "Rīgas siltums" lēmumu iegādāties "Rīgas bioenerģija" kapitāldaļas, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR).

"Mēs, kā 49% ["Rīgas siltuma"] īpašnieki, esam pieprasījuši papildu informāciju," teica Ameriks, piebilstot, ka atbilstoši regulējumam attiecīgo lēmumu par "Rīgas bioenerģija" kapitāldaļu iegādi pieņēmusi "Rīgas siltuma" valde un padome.

Vienlaikus viņš arī uzsvēra, ka šāda katlumāja bija vajadzīga, jo "Rīgas siltuma" viens no uzdevumiem ir saražot siltumu pēc iespējas lētāk. "Es esmu pārliecināts par to, ka šāda katlumāja ir vajadzīga, bet, vai bija pamatoti no privātā investora šīs daļas atpirkt, izanalizēsim," pauda Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks, piebilstot, ka šobrīd Pārdaugavā esošajās šķeldas katlumājās saražotā siltumenerģija ir par apmēram 7% lētāka nekā siltumenerģija Daugavas labajā krastā, kur tā tiek ražota TEC.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Rīgas siltums", izmantojot pirmpirkuma tiesības, ir iegādājusies 50% "Rīgas bioenerģija" kapitāldaļas no kompānijas "Bioenerģijas risinājumi", tādējādi kļūstot par uzņēmuma vienīgo īpašnieku. Komercreģistrā izmaiņas "Rīgas bioenerģija" dalībnieku sastāvā iegrāmatotas ceturtdien, 11.janvārī, liecina "Firmas.lv" dati.

Pirkuma summa netieka atklāta.

"Rīgas bioenerģija" pamatkapitāls ir 7,798 miljonu eiro apmērā.