Higiēnas preču tirgotājam "SCA Hygiene Products" mainīts nosaukums uz "Essity Latvia"

Rīga, 10.janv., LETA. Higiēnas preču tirgotājam SIA "SCA Hygiene Products" mainīts nosaukums uz "Essity Latvia", liecina informācija "Firmas.lv".

Tāpat uzņēmumam mainījies īpašnieks. Iepriekš tas piederēja Nīderlandē reģistrētajai "SCA Group Holding", bet tagad uzņēmums pieder Nīderlandes kompānijai "Essity Group Holding".

Izmaiņas uzņēmuma nosaukumā un īpašnieku maiņa reģistrēta šā gada 8.janvārī.

SIA "Essity Latvia" dibināta 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 441 000 eiro.

"Essity Latvia" 2016.gadā strādāja ar 16,91 miljona eiro apgrozījumu un peļņu 2,007 miljonu eiro apmērā. Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 15,701 miljons eiro, bet peļņa - 620 253 eiro.

"Essity" izplata pārdod personiskās un profesionālās higiēnas produktus un risinājumus. Uzņēmuma pārstāvētie zīmoli ietver "Tena", "Tork", "Leukoplast", "Libero", "Libresse", "Lotus", "Nosotras", "Saba", "Tempo", "Vinda" un "Zewa". Uzņēmumā nodarbināti 48 000 cilvēki un tā darbības lauks ietver 150 pasaules valstis. Uzņēmuma galvenais birojs atrodas Zviedrijas galvaspilsētā, un tas ir kotēts "Nasdaq Stockholm" biržā. Uzņēmums iepriekš ietilpa "SCA Group" holdingā, teikts "Essity" mājaslapā.