"Putnu fabrikas Ķekava" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā palielinājies par 11,23%

Rīga, 10.janv., LETA. Latvijā lielākais putnu gaļas ražotājs "Putnu fabrika Ķekava" finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam, strādājis ar 62,057 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,23% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauguši 1,5 reizes - līdz 694 942 eiro zaudējumiem, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kopumā "Putnu fabrika Ķekava" aizvadītajā finanšu gadā saražoja 31,5 tonnas vistu kautsvara, kas ir vairāk nekā gadu iepriekš, kad tika saražotas 28,4 tonnas kautsvara. Kompānijas vadība atzīmē, ka aizvadītais finanšu gads putnkopības nozarē ir vērtējams kā daļēji stabils. "Netika novērotas būtiskas putnu barības sastāvu veidojošo komponenšu cenu svārstības pasaules tirgos, kā arī energoresursu cenu svārstības. Savukārt, pieprasījums pēc putnu gaļas sabiedrības galvenajos noieta tirgos saglabājās noturīgs ar pieauguma tendenci," norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Uzņēmuma vadība atzīmē, ka kompānija aizvadītājā gadā turpināja ieguldīt līdzekļus iekārtu un tehnoloģisko procesu uzturēšanā un modernizācijā. Aizvadītajā finanšu gadā kompānija pabeidza renovēt un nodeva ekspluatācijā sešas putnu kūtis, kuru rekonstrukcija tika veikta ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai lauku attīstības programmas atbalstu. Tāpat aizvadītajā finanšu gadā fabrikā tika instalētas jaunas iekārtas desu ražošanai, kā arī uzstādītas jaunas dzesēšanas kameras un jauns kuteris gaļas malšanai. Uzņēmuma kopējais kapitālo ieguldījumu apmērs pagājušajā finanšu gadā sasniedza četrus miljonus eiro, teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

"Putnu fabrika Ķekava" vadības ziņojumā arī teikts, ka pagājušā finanšu gada beigās kompānijai piederēja divi meitas uzņēmumi - SIA "PFK trader", kas nodarbojās ar kompānijas ražotās produkcijas mazumtirdzniecību Latvijā 22 mazumtirdzniecības veikalos, un SIA "Erfolg group". 2016./2017.gadu "PFK trader" noslēdza ar 3,2 miljonu eiro apgrozījumu un 6300 eiro peļņu. Turpretī "Erfolg group" saimniecisko darbību neveica un aizvadīto finanšu gadu noslēdza ar 71 eiro zaudējumiem.

"Putnu fabrikas Ķekava" galvenie mērķi 2017./2018.gadā ir turpināt ražošanas efektivitātes uzlabošanas pasākumus, nodrošināt kapitālo ieguldījumu projektu realizāciju, kā arī attīstīt ražoto produktu kvalitāti. Tāpat kompānija nākamajā finanšu gadā plāno investēt 6,8 miljonus eiro vēl desmit broileru novietņu, iekšējo ceļu un laukumu, energoapgādes sistēmu renovācijā, kā arī citu dažādu iekārtu iegādē.

LETA jau vēstīja, ka "Putnu fabrikas Ķekava" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.jūlija līdz 2016.gada 30.jūnijam, bija 57,219 miljoni eiro, bet zaudējumi - 461 873 eiro.

"Putnu fabrika Ķekava" dibināta 1991.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro. "Putnu fabrikas Ķekava" akciju kontrolpakete pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kas 2013.gada vasarā parakstīja vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% "Ķekavas", 100% SIA "Broileks", 100% SIA "Cerova" un 100% SIA "Lielzeltiņi" akciju un daļu iegādi.