Kooperatīvs "Latraps" šajā finanšu gadā prognozē apmēram 20% apgrozījuma pieaugumu

Rīga, 9.janv., LETA. Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Latraps" šajā finanšu gadā no 2017.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 30.jūnijam plāno apmēram 20% apgrozījuma pieaugumu salīdzinājumā ar finanšu gadu iepriekš, aģentūrai LETA sacīja "Latraps" ģenerāldirektors Edgars Ruža.

"Šobrīd mēs vēl esam tikai pašā finanšu gada vidū, bet redzam, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu droši vien būs kāds 20% pieaugums," sacīja Ruža.

Viņš piebilda, ka 2015.gadā un 2016.gadā kooperatīvā ievāktā graudu raža bija būtiski mazāka nekā iepriekšējā gadā un globāli arī izejvielu cenas zemākas, tāpēc finanšu gads, kas ilga no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam, bija būtisks "atkritiena" gads. Šajā finanšu gadā "Latraps" atgriežas normālas izaugsmes līmenī.

Ruža sacīja, ka ir apmierināts ar to, kā "Latraps" noslēdzies aizvadītais gads, neraugoties uz to, ka graudu kopievākums ir mazāks nekā bija plānots un vēl līdz ražas vākšanas sākumam ražas apjomi izskatījās daudz lielāki nekā tika ievākts, jo laika apstākļi ieviesa savas korekcijas. "Latraps" ar šādu situāciju rēķinājās un kopīgi ar biedriem mēģina risināt radušās problēmas. "Neredzam lielas, milzīgas problēmas zemniekiem, ka būtu jābankrotē. Dažiem ir grūtības, bet mēs mēģinām ar viņiem tās kopīgi risināt, palīdzēt, lai viņi tiktu līdz nākamajai ražai un varētu norēķināties," sacīja Ruža.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar "Latraps" ģenerāldirektora aģentūrai LETA pērn septembrī pausto "Latraps" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam, samazinājies par apmēram 15% salīdzinājumā ar finanšu gadu iepriekš. Pēc viņa sacītā, rezultāts vērtējams kā labs, ņemot vērā tirgus apstākļus un graudu ražu. "Latraps" auditētie aizvadītā finanšu gada rezultāti vēl nav publiskoti.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.jūlija līdz 2016.gada 30.jūnijam, "Latraps" strādāja ar 228,799 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 40,2% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt kooperatīva peļņa saruka par 0,7% - līdz 1,424 miljoniem eiro.

"Latraps" dibināts 2000.gadā Elejā un ir lielākais graudu un rapšu audzētāju kooperatīvs Latvijā. No 12 zemnieku kooperatīva "Latraps" kļuvis par lielāko lauksaimniecības kooperatīvu.