"Microsoft Latvia" sadarbosies ar starptautisku riska kapitāla fondu

Rīga, 8.janv., LETA. ASV informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "Microsoft" pārstāvniecība Latvijā SIA "Microsoft Latvia" noslēgusi vienošanos ar Īrijā bāzēto riska kapitāla fondu "Blue Dome Capital Limited", kas paredz sadarbību tehnoloģiju inovāciju jomā Latvijas Universitātes un "Microsoft" Inovāciju centra ietvaros, aģentūru LETA informēja "Microsoft Latvia" pārstāvji.

Sadarbības laikā tiks organizēti kopīgi pasākumi un tikšanās ar tehnoloģiju jaunuzņēmumiem, identificēti iespējamie dalībnieki "Microsoft BizSpark" jaunuzņēmumu atbalsta programmai, veicināta tīklošanās starp tehnoloģiju nozares uzņēmumiem, inovatoriem un zinātniekiem.

"Latvijā tehnoloģiju jomas jaunuzņēmumiem joprojām ir samērā grūti piesaistīt finansējumu attīstībai. Savlaicīga finansējuma pieejamība inovatīvu tehnoloģiju komercializācijai, konsultatīvs atbalsts, kā arī piekļuve globālajiem tirgiem ir kritiski svarīgi uzņēmumu straujai izaugsmei starptautiskā mērogā. Noslēgtā partnerība šajā jomā būs būtisks atbalsta instruments," sacīja "Microsoft Latvia" vadītāja Renāte Strazdiņa.

Latvijas Universitātes un "Microsoft" Inovāciju centrs tika atvērts pērn septembrī, un tā mērķis ir stiprināt sadarbību starp IKT nozares, zinātnes, nevalstisko organizāciju un publiskā sektora partneriem, eksportspējīgu IT risinājumu attīstību un digitālo transformāciju Latvijā. Inovāciju centrs darbojas divos pamatvirzienos — inovatīvu starpnozaru IT projektu īstenošana, ar fokusu uz mākoņtehnoloģijām, lietu interneta un mākslīgā intelekta risinājumiem, kā arī IT izglītības popularizēšana un atbalsts jauno speciālistu sagatavošanai.

Kā ziņots, SIA "Microsoft Latvia" apgrozījums aizvadītajā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam, bija 4,611 miljoni eiro, kas ir par 6,8% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 19% un bija 413 983 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Microsoft" pārstāvniecība Latvijā ir dibināta 1999.gadā, bet māteskompānija, kas patlaban ir globāls programmu, pakalpojumu un interneta tehnoloģiju koncerns, dibināta ASV 1975.gadā.