Dika-Bokmeldere pirmajā darba dienā Latvijas Radio darbiniekiem sola attīstības stratēģiju izstrādāt tuvāko 100 dienu laikā

Rīga, 8.janv., LETA. Jaunieceltā Latvijas Radio (LR) valdes locekle programmu attīstības jautājumos Sanita Dika-Bokmeldere pirmajā darba dienā LR darbiniekiem solīja attīstības stratēģiju izstrādāt tuvāko 100 dienu laikā, vēsta portāls "lsm.lv".

Diku-Bokmelderi Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) amatam izvēlējās pērn decembra vidū. NEPL izvēle tika kritizēta, jo Dika-Bokmeldere bija vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) padomniece, kā arī Nacionālās apvienības biedre. Daļa ekspertu uzskatīja, ka konkursu NEPLP vajadzēja noslēgt bez rezultāta.

Pirmdien, 8.janvārī, noritēja pirmā LR darbinieku sapulce ar jauno valdes locekli. Iepriekš tikšanās ar darbiniekiem bija paredzēta drīzumā pēc Dikas-Bokmelderes apstiprināšanas amatā, taču to atcēla. Sapulce ilga nedaudz vairāk par stundu. Jaunā valdes locekle izstāstīja par sevi un saviem plāniem, tad sekoja darbinieku jautājumi, raksta portāls.

Vaicāta, vai piesakoties šim amatam, ņemot vērā iepriekš piederību konkrētam politiskajam spēkam, neiedomājās, ka jaunajā amatā var mest ēnu pār Latvijas Radio radīto saturu, Dika-Bokmeldere atbildēja ar pretjautājumu. "Tieši kādu ēnu es metīšu uz sabiedrisko mediju? Vai nacionāli domājošs cilvēks nevar būt sabiedriskā medija vadībā?" jautāja viņa.

LR producents Jānis Krops norādīja, lai LR jaunā valdes locekle solījusi, ka neietekmēs žurnālistu darbu un nekādas politiskās ietekmes nebūs, tomēr ticības tam neesot. "(..) Jautājums - kāpēc, piemēram, man būtu ar jums jādalās ar informāciju, ja es jums neuzticēšos. Nāk [Saeimas] vēlēšanas. Ja mums būs izdomāts kaut kāds īpašs rubrikas stāsts par to, kā mēs "čekojam" politiķus. Es jums nestāstīšu, es neuzticēšos. Kā es varu zināt, ka jūs to neizstāstīsiet saviem bijušajiem partijas biedriem?" teica Krops.

"Nu tad tā ir jūsu attieksme pret mani. Es savukārt jums uzticēšos. Es ar jums runāšu, un agri vai vēlu es jums pierādīšu, ka mēs varam sadarboties," atbildēja Dika-Bokmeldere.

Kā vēsta "lsm.lv", darbinieki arī ilgi centās izdibināt redzējumu par LR attīstību. "Es jums sniegšu šo redzējumu. Es jums sniegšu savu redzējumu pēc 100 dienām, kuras būšu pavadījusi amatā," solīja jaunā LR valdes locekle.

LR3 programmu vadītājs Edgars Raginskis vaicāja: "Bet sakiet, lūdzu, kā tas var būt, ja Jūs esat sniegusi savu redzējumu NEPLP savu vīziju par LR attīstību, bet neko konkrēti mums šobrīd nevarat pastāstīt, visu laiku atrunājoties ar to, ka Jūs tiksieties ar valdi, Jūs tiksieties ar Ziņu dienestu. Vai Jums nav pašai nekādu ideju par konkrētiem veicamiem darbiem?"

"Man ir manas idejas. Es gribu būt pārliecināta, ka tas saskan ar valdes idejām," teica sabiedriskā medija jaunā valdes locekle.

Tad jaunā valdes locekle norādīja, ka būtisks ir konkurētspējīgs atalgojums, darbinieku iespēja izglītoties, atbalsts analītiskai un pētnieciskai žurnālistikai, pārdomāta LR ārējā komunikācija un citi jautājumi. Uzsvēra, ka svarīgi piesaistīt plašāku un arī gados jaunu auditoriju.

Taujāta pēc sapulces, Dika-Bokmeldere norādīja, ka 100 dienas pēc stāšanās amatā nākšot ar konkrētāku piedāvājumu LR programmu attīstībā. Līdz tam viņas mērķis būs satikt ikvienu pie satura strādājošo un izveidot piedāvājumu kopā.

Jaunā LR valdes locekle savā sociālā tīkla "LinkedIn" kontā norādījusi, ka viņa ir 2011.gadā dibinātās kokapstrādes pakalpojumu sniedzējas SIA "Inopharm" īpašniece. Atbilstoši informācijai "Firmas.lv", viņai pieder 100% uzņēmuma kapitāla daļu. Pērn uzņēmums strādājis ar 11 000 eiro apgrozījumu un 2400 eiro peļņu.

Tāpat viņa no 2015. līdz 2016.gadam bijusi Cēsu uzņēmuma SIA "Kulba" direktore, savukārt no 2002. līdz 2016.gadam viņai piederēja reklāmas aģentūra SIA "VVD mārketinga komunikācijas". Dika-Bokmeldere no 2000. līdz 2001.gadam strādāja arī par moderatori SIA "TV3 Latvia", bet no 1998. līdz 2000.gadam viņa darbojās kā ziņu redaktore AS "Radio SWH".

Dika-Bokmeldere 2011.gadā kandidēja 11.Saeimas vēlēšanas no "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) saraksta Vidzemē, taču netika ievēlēta.