"Maxima Latvija" valdē iecelts kādreizējais "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags

Rīga, 8.janv., LETA. Mazumtirdzniecības tīkls "Maxima Latvija" paplašinājis uzņēmuma valdi, par jauno valdes locekli un Korporatīvo attiecību vadītāju ieceļot kādreizējo "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidentu Jāni Vanagu, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmumā.

"Esam gandarīti par Vanaga pievienošanos "Maxima Latvija" augstākās vadības komandai. Kā vēl nekad mazumtirdzniecības nozarei ir jāspēj apmierināt klientu vajadzības, ceļot kvalitāti un vienlaikus nodrošinot arī ērtu un patīkamu iepirkšanos par izdevīgu cenu. Esam pārliecināti, ka Jāņa pieredze un zināšanas palīdzēs uzņēmumam stiprināt mazumtirdzniecības līdera pozīcijas ar teicamu klientu un sabiedrības novērtējumu," sacīja "Maxima Latvija" vadītājs un valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

Kompānijā informēja, ka Vanaga atbildībā būs uzņēmuma stratēģijas izstrādē, uzņēmuma reputācijas, klientu attiecību un komunikācijas stiprināšana, efektīva uzņēmuma iekšējo procesu un kvalitātes vadība, kā arī uzņēmuma iekšējās drošības un risku pārvaldība.

"Maxima Latvija" valdē bez Vanaga turpina strādāt uzņēmuma vadītājs un valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers, operacionālā vadītāja Kristīne Āboltiņa un komercdirektors Viktors Troicins.

Jau vēstīts, ka janvāra sākumā "Maxima Latvija" vadības komandu atstāja līdzšinējais korporatīvo attiecību vadītājs Ivars Svilāns. Svilāns darbu uzņēmumā "Maxima Latvija" sāka nedaudz vairāk nekā pusgadu pēc traģēdijas Zolitūdē, kad, iebrūkot veikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki.

Vanags darbu nacionālās aviokompānijas "airBaltic" vadības komandā sāka 2007.gadā, bet amatu atstāja pērn aprīlī.

Jau ziņots, ka "Maxima Latvija" apgrozījums 2016.gadā bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija. Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido triju formātu 154 veikali - 126 "Maxima X", 24 "Maxima XX" un četri "Maxima XXX" veikali -, kas atrodas 46 apdzīvotās vietās Latvijā.