Šomēnes ekspluatācijā nodos trīs miljonus eiro vērto Bauskas peldbaseinu

Jelgava, 2.janv., LETA. Šomēnes ekspluatācijā plānots nodot Bauskas peldbaseinu, kura būvniecība izmaksāja 3 137 158 eiro, aģentūra LETA uzzināja Bauskas novada pašvaldībā.

Ir saņemti visu atbildīgo institūciju atzinumi par ēkas gatavību nodošanai ekspluatācijā, palicis pēdējais - Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) atzinums, un BVKB speciālisti plāno objektu apmeklēt tuvākajā laikā. Ja pēdējā atzinuma saņemšana ritēs veiksmīgi, plānots, ka iedzīvotāju lietošanai peldbaseins tiks nodots jau janvārī, skaidroja pašvaldībā.

Lielāko dienas daļu peldbaseina apmeklētāji būs izglītības iestāžu audzēkņi, bet rīta un vakara stundās peldbaseins tiks nodots pārējo iedzīvotāju rīcībā. Iecerēts, ka baseins darbu sāks plkst.6.30, taču, ja agrajās rīta stundās peldēt gribētāju nebūs, darba laiks tiks koriģēts atbilstoši pieprasījumam.

Lielajā peldbaseinā ir četri 25 metrus gari peldēšanas celiņi. Vienā galā peldbaseina dziļums sasniedz 1,35 metrus, dziļākajā vietā - 1,80 metrus. Peldbaseins atbilst arī Starptautiskās peldēšanas federācijas prasībām.

Līdzās lielajam peldbaseinam izvietots bērnu peldētapmācības peldbaseins, kas ir seklāks un specifiski piemērots tieši bērnu vajadzībām.

Ēkā izbūvētas arī četras pirtis.

Tehnoloģiskie risinājumi apslēpti ēkas pagrabstāvā, skaidroja pašvaldībā. Lielais peldbaseins izbūvēts uz dzelzbetona pamatiem un piepacelts tādā augstumā no zemes, lai vidēja auguma cilvēks, mazliet pieliecot galvu, var brīvi pārvietoties zem tā. Šāds risinājums balstīts praktiskos apsvērumos, jo peldbaseina pamatnei ir jābūt apsekojamai un ar aci apskatāmai. Pagrabstāvu piepilda elektronikas vadības sistēmas, caurules, ventagregāti, ūdens filtrēšanas iekārtas un cits tehniskais aprīkojums, kas nepieciešams peldbaseina darbības nodrošināšanai.

Kā ziņots, baseins ir plānots kā Bauskas novada bērnu un jaunatnes sporta skolas struktūrvienība, kurā tiks nodrošinātas visu Bauskas novada izglītības iestāžu, tostarp pirmsskolas izglītības iestāžu, audzēkņu sporta nodarbības peldbaseinā.

Lai nodrošinātu būvniecībai visus nepieciešamos finanšu līdzekļus, domes deputāti nolēma ņemt aizņēmumu 1 637 158 eiro apmērā Valsts kasē, jo kopējās būvniecības izmaksas pēc iepirkuma procedūras ir 3 137 158 eiro.

Būvdarbus nodrošināja Rīgā reģistrētā SIA "Abora", kuras apgrozījums 2016.gadā bija 30 188 917 eiro. Uzņēmums nopelnīja 1 926 317 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.