"Forevers": Samazinātā PVN likme būtu jāievieš arī Latvijā ražotiem gaļas produktiem

Rīga, 2.janv., LETA. Samazinātā pievienotā vērtības nodokļa (PVN) likme būtu jāievieš arī Latvijā ražotiem gaļas produktiem, aģentūrai LETA teica gaļas pārstrādes uzņēmuma "Forevers" valdes loceklis Andrejs Ždans.

"Pozitīvi ir vērtējama PVN samazināšana Latvijai raksturīgiem augļiem un dārzeņiem, kas, manuprāt, būtu jāievieš arī Latvijā ražotiem gaļas produktiem," sacīja Ždans, komentējot, šā gada tendences pārtikas nozarē.

Viņš piebilda, ka samazinātās PVN likmes ieviešana Latvijā ražotiem gaļas produktiem dotu pozitīvu rezultātu, samazinot pelēko tirgus daļu un palielinot produktu drošību un kvalitāti. Savukārt mājsaimniecībām tā būtu iespēja iegādāties kvalitatīvākus pārtikas produktus.

Jau ziņots, ka Saeima pērn 22.novembrī galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā par PVN, nosakot samazināto PVN likmi 5% apmērā Latvijai raksturīgiem svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem.

PVN samazināto likmi 5% apmērā augļiem un dārzeņiem piemēros uz laiku no šā gada 1.janvāra līdz 2020.gada 31.decembrim.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Forevers" 2016.gadā kopumā strādāja ar 31,686 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 4,6% un sasniedza 1,5 miljonus eiro.

"Forevers" reģistrēts Rīgā 1996.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,306 miljoni eiro. Uzņēmumam ir ražotne Rīgā, kā arī filiāles Jēkabpilī un Saldū. Ražošanas jaudas ir vairāk nekā 30 000 kilogramu produkcijas dienā. "Forevers" ražo desas, cīsiņus, kūpinājumus, kā arī svaigas gaļas produkciju. "Forevera" vienīgais īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir Andrejs Ždans.