Eglītis atstāj Kuldīgas slimnīcas vadītāja amatu un noliek domes deputāta mandātu

Ventspils, 22.dec., LETA. Kuldīgas slimnīcas vadītājs, kādreizējais veselības ministrs Ivars Eglītis nolēmis atstāt SIA "Kuldīgas slimnīca" valdes locekļa amatu, kā arī nolicis Kuldīgas novada domes deputāta mandātu, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

"Slimnīcas vadītājs Ivars Eglītis ir nolēmis turpmāk vairs nestrādāt publiskajā sektorā – viņš nevadīs slimnīcu un arī nebūs novada domes deputāts. Taču esam vienojušies, ka viņš turpinās sadarboties ar pašvaldību, palīdzot ar padomiem un priekšlikumiem slimnīcas turpmākajai attīstībai," informēja Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa ("Kuldīgas novadam").

Eglītis Kuldīgas slimnīcas vadītāja amatā būs vēl līdz 31.decembrim.

Turpmāk slimnīcas valdē būs divi cilvēki līdzšinējā viena valdes locekļa vietā. Konkurss uz Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatiem tiks izsludināts šodien, un pretendentu pieteikumi tiks gaidīti līdz 10.janvārim.

Kuldīgas novada domes deputāta pienākumus Eglīša vietā sācis pildīt uzņēmējs Ģirts Vēvers ("Kuldīgas novadam"), kurš jau iepriekš ir bijis deputāts.

Eglītis savulaik bija veselības ministrs. Par ministru viņš kļuva 2007.gada decembrī, bet demisionēja 2009.gada 17.jūnijā. Līdz 2007.gadam Eglītis vadīja Kuldīgas slimnīcu un slimnīcas vadītāja amatā atkal atgriezās 2010.gada janvārī.

SIA "Kuldīgas slimnīca" 90,83% kapitāldaļu turētāja ir Kuldīgas novada dome, bet 9,17% daļu pieder Aizputes novada domei. Slimnīcas apgrozījums 2016.gadā bija 4 245 002 eiro, un pagājušo gadu tā noslēdza ar 213 607 eiro zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.