"Prisma Latvija" apgrozījums šā gada astoņos mēnešos bija 10,795 miljoni eiro

Rīga, 14.dec., LETA. Somijas lielveikalu ķēdes "Prisma" lielveikalu Latvijā īpašnieces AS "Prisma Latvija" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā no 2017.gada 1.janvāra līdz 31.augustam bija 10,795 miljoni eiro, savukārt zaudējumi - 10,793 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadība norāda, ka AS "Prisma Latvija" vienīgais akcionārs šogad pieņēma lēmumu par AS "Prisma Latvija" pārrobežu reorganizāciju, kuras rezultātā "Prisma Latvija" tiks pievienota Somijā reģistrētajai kompānijai "SOK Liiketoiminta OY". Uzreiz pēc lēmuma pieņemšanas "Prisma Latvija" personāls tika informēts par AS "Prisma Latvija" darbības pārtraukšanu.

Šā gada 4.maijā "Prisma" veikalos sākās izpārdošana pirms slēgšanas, kas beidzās 23.maijā. Pēc tam uzņēmuma personāls sāka demontēt aprīkojumu, kas pēc tam tika izpārdots. "Prisma Latvija" personāls tika atlaists, ievērojot Latvijas likumdošanu, un lielākajai daļai uzņēmuma darbinieku pēdējā darba diena bija šā gada 30.jūnijā.

Kompānijas vadība arī norāda, ka pārrobežas reorganizācijas nākamais solis būs iesniegums Uzņēmumu reģistrā. Reorganizāciju bija plānots noslēgt šā gada 30.novembrī, kad uzņēmumu saplūšanu plānots reģistrēt Somijas uzņēmumu reģistrā.

LETA jau vēstīja, ka "Prisma Latvija" apgrozījums 2016.gadā bija 35,33 miljoni eiro, kas ir par 32,2% mazāk, bet uzņēmuma zaudējumi pērn bija 9,921 miljons eiro, kas ir par 8,5% mazāk nekā 2015.gadā.

AS "Prisma Latvija" ir reģistrēta 2006.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 8 450 800 eiro. "Prisma Latvija" ir Somijas koncerna "S-group" meitasuzņēmums.

Jau ziņots, ka Latvijā un Lietuvā "Prisma" šogad pārtrauca darbību un visus veikalus slēdza.