Liepājas metālapstrādes uzņēmums "Swedan Partners" investēs 400 000 eiro jaunās tehnoloģijās

Ventspils, 14.dec., LETA. Dānijas kapitāla metālapstrādes uzņēmums SIA "Swedan Partners", kas Liepājas Biznesa centrā Kapsēdes ielā strādā jau no 2009.gada, nākamgad jaunās tehnoloģijās plāno investēt 400 000 eiro, aģentūru LETA informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārstāve Līga Ratniece-Kadeģe.

Uzņēmums plāno izveidot arī vismaz piecas jaunas darba vietas.

Kā informēja "Sweden Partners" pārstāvji, plānotie ieguldījumi modernās tehnoloģijās veicinās jaunu produktu, kas ir konkurētspējīgi Eiropas Savienības un pasaules tirgū, ražošanu, jaunu tirgu apgūšanu un ražošanas procesu optimizāciju.

Liepājas SEZ valde nesen lēmusi "Swedan Partners" piešķirt Liepājas SEZ kapitālsabiedrības statusu. SEZ valde izvērtējusi uzņēmuma iesniegtos dokumentus, tai skaitā arī uzņēmējdarbības attīstības plānu.

Kā skaidroja Liepājas SEZ pārvaldnieka vietnieks attīstības jautājumos Uldis Hmieļevskis, ir likumsakarīgi, ka uzņēmums nolēmis iegūt Liepājas SEZ kapitālsabiedrības statusu, jo, attīstot uzņēmējdarbību un ieguldot modernās tehnoloģijās, ir iespēja saņemt nodokļu atvieglojumus. "Tas ir instruments kā Liepājas SEZ var veicināt uzņēmējdarbības attīstību Liepājā, kas dod gan jaunas darbavietas, gan nodrošina nodokļus valsts un pašvaldības budžetā," sacīja Hmieļevskis.

Uzņēmuma veic sērijveida metālapstrādes darbus, izgatavojot detaļas autotransporta, vēja ģeneratoru, būvniecības, medicīnas, instrumentu ražošanas un industriālo un elektroietaišu nozarei. "Swedan Partners" sadarbojas ar starptautiskiem un vietēja mēroga uzņēmumiem kā apakšuzņēmējs, piedāvājot dažādas sarežģītības pakāpes metālapastrādes pakalpojumus, izmantojot efektīvas, precīzas iekārtas un apstrādes centrus. Galvenie uzņēmuma eksporta tirgi ietver Skandināvijas valstis un Latviju.

Uzņēmums specializējies moderno tehnoloģiju izmantošanā, kas ļauj augstā kvalitātē izgatavot dažādas metāla detaļas pēc pasūtītāja rasējumiem.

2017.gada desmit mēnešos "Sweden Partners" apgrozījums bija 395 819 eiro, bet, ieguldot modernās tehnoloģijās, uzņēmums plāno apgrozījumu palielināt gandrīz divas reizes, 2019.gadā cerot sasniegt 700 000 apgrozījumu, piebilda SEZ pārstāve.

SIA "Swedan Partners" kapitāldaļas vienādās daļās pieder Dānijas kompānijām "Kobu Holding" un "AKLO Holding", kā arī Latvijas uzņēmumam SIA "5S team", liecina "Firmas.lv" informācija. 2016.gadā "Swedan Partners" strādāja ar 303 899 eiro apgrozījumu un 111 eiro zaudējumiem.