"Maxima Latvija" prezentēs jaunāko mazumtirdzniecības nozares apskatu

Rīga, 14.dec., LETA. Mazumtirdzniecības veikalu tīkls SIA "Maxima Latvija" šodien prezentēs jaunāko mazumtirdzniecības nozares apskatu "Maxima mazumtirdzniecības kompass", aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Apskatā aplūkota Latvijas ekonomikas ietekme uz mazumtirdzniecības nozari 2017.gada otrajā un trešajā ceturksnī un iedzīvotāju iepirkšanās paradumi rudens sezonā.

Apskata fokuss šogad ir uzņēmuma mazumtirdzniecības loģistikas sistēma jeb preces ceļš no ražotāja līdz veikalu plauktiem, ņemot vērā, ka šā gada oktobrī veiktā uzņēmuma aptauja liecina, ka ne vienmēr pircējiem ir skaidra un pilnībā izprotama preces nonākšana līdz veikalu plauktiem.

Jaunākā "Maxima Latvija" mazumtirdzniecības nozares apskata "Maxima mazumtirdzniecības kompass" prezentācija notiks ceturtdien, plkst.11 "Maxima Latvija" loģistikas centrā "Abras", 2123, Katlakalnā, Ķekavas pagastā.

Apskata prezentācijā piedalīsies "Maxima Latvija" vadītājs Andris Vilcmeiers, "Maxima Latvija" Biznesa analītikas departamenta direktore Zane Kaktiņa un "Maxima Latvija" operacionālā vadītāja Kristīne Āboltiņa.

Jau ziņots, ka "Maxima Latvija" apgrozījums pērn bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija. Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido triju formātu 154 veikali - 126 "Maxima X", 24 "Maxima XX" un četri "Maxima XXX" veikali -, kas atrodas 46 apdzīvotās vietās Latvijā.