Vides apsaimniekotājs "Eco Baltia vide" decembra sestdienās pieņems vieglo automašīnu riepas

Rīga, 13.dec., LETA. Ņemot vērā iedzīvotāju interesi, vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Eco Baltia vide" decembra sestdienās no privātpersonām pieņems vieglo automašīnu riepas, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Riepas "Eco Baltia vide" šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā Getliņu ielā 5, Rumbulā, Stopiņu novadā sestdienās tiks pieņemtas no plkst.9 līdz plkst.14. Uzņēmumā atgādināja, ka gada laikā viena privātpersona var nodot četras vieglās automašīnas riepas bez maksas.

Līdz pat gada beigām "Eco Baltia vide" turpina pieņemt nolietotās vieglo un smago automašīnu autoriepas par samazinātu maksu. Cena par nolietoto autoriepu savākšanu ir 100 eiro par tonnu. Minētā cena ir spēkā, ja vieglo un smago automašīnu riepas ir sašķirotas atsevišķi. Savukārt, ja tiek nodotas jauktas vieglo un smago automašīnu riepas, tad to pieņemšanas cena ir 150 eiro par tonnu. Pirms riepu nogādes šķirošanas laukumā, klienti aicināti par to informēt pa tālruni 8717. Riepas par maksu no juridiskajām personām tiek pieņemtas tikai darba dienās no plkst.9 līdz plkst.16.30.

Par papildus samaksu "Eco Baltia vide" nodrošina arī riepu transportēšanu no uzglabāšanas vietas uz šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumu, kas jāpiesaka pa tālruni 8717. Klientam tiks izsniegts apliecinājums un nepieciešamā dokumentācija par to, ka riepas nodotas pārstrādei.

Uzņēmumā atgādināja, ka ilgi glabājot autoriepas, tās zaudē savu kvalitāti, lai pēc pārstrādes procesa no tām iegūtu kvalitatīvas izejvielas vai arī tās kļūst nederīgas pārstrādei. Savu laiku nokalpojušās autoriepas ir kaitīgi atkritumi un to dabiskais sadalīšanās periods ir ārkārtīgi ilgs.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Eco Baltia vide" izveidota 1996.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 203 470 eiro, tas pieder SIA "Eco Baltia grupa". Pērn "Eco Baltia vide" apgrozījums bija 9,595 miljoni eiro, bet peļņa - 630 045 eiro.

"Eco Baltia vide" ietilpst vides un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu grupā "Eco Baltia grupa".