Nozares eksperti diskutēs par bērnu onkoloģiju Latvijā

Rīga, 8.dec., LETA. "Benu Aptieka" šodien rīkos publisku diskusiju, kuras laikā nozares profesionāļi pārrunās risinājumus efektīvākai bērnu onkoloģisko slimību ārstēšanai Latvijā, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Diskusijas laikā tiks runāts par to, kad un kā var saņemt valsts apmaksātu ārstniecību citā Eiropas Savienības valstī, tiks pārrunāti nosacījumi, lai saņemtu valsts apmaksātos medikamentus, kā arī tiks stāstīts par diagnostikas un ārstēšanās procesu un sniegta informācija par SIA "Benu Aptieka Latvija" rīkoto labdarības kampaņu "Ar sirsnību pret slimību!", kuras laikā paredzēts vākt ziedojumus, lai sniegtu atbalstu Latvijas bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām.

Diskusijā piedalīsies "Benu Aptieka" Farmācijas daļas vadītāja Vizma Vīksna, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa, Nacionālā veselības dienesta starptautiskās sadarbības nodaļas vadītājs Jānis Bolšteins, "Benu Aptieka Latvija" mazumtirdzniecības direktore Anete Rožkalna, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) praktizējoši ārsti, kā arī kampaņas vēstnese Katrīna Puriņa-Liberte. Diskusijas vadītāja būs Daina Jāņkalne.

Diskusija norisināsies no plkst.11 līdz plkst.12 BKUS Saulaino dienu bibliotēkā, Vienības gatvē 45, Rīgā.

Pasākumam varēs sekot līdzi arī tiešraidē "Benu Aptiekas" sociālā tīkla "Facebook" lapā.

Kā ziņots, "Benu Aptieka" sākusi labdarības kampaņu "Ar sirsnību pret slimību! Ziedo kopā ar Benu" bērniem ar onkoloģiskām slimībām. Kampaņas laikā saziedotos līdzekļus paredzēts novirzīt Latvijas bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām valsts neapmaksātu ārstniecības izdevumu segšanai, kā arī piesaistīt sabiedrības uzmanību bērnu onkoloģijai Latvijā.

Kampaņā var piedalīties ikviens "Benu Aptiekas" lojalitātes kartes īpašnieks, kas iepērkas "Benu Aptiekās", visā Latvijā.

Kampaņas laikā katram pircējam būs iespēja līdzekļus, kas, iepērkoties aptiekās, uzkrājas "Benu Aptiekas" lojalitātes kartē, ziedot, lai bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām sniegtu iespēju segt ārstēšanās izdevumus. Savukārt "Benu Aptieka" kampaņas laikā dubultos ikviena aptiekas pircēja ziedoto summu bērnu veselībai.

Kampaņa "Ar sirsnību pret slimību! Ziedo kopā ar Benu" ilgs līdz šā gada 24.decembrim.

"Benu aptieku" tīkla pārvaldītājas SIA "Benu aptieka Latvija" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.februāra līdz 2017.gada 31.janvārim, bija 41,909 miljoni eiro, kas ir par 7,2% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet peļņa samazinājās par 14,1% un bija 1,11 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Benu aptieka Latvija" dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 333 410 eiro. "Benu aptieka Latvija" pilnībā pieder "Phoenix Baltics Holding", kuras īpašniece savukārt ir Vācijas kompānija "Phoenix International Beteiligungs GmbH".