Paraksta 2,36 miljonu eiro vērtu līgumu par "Jaungulbenes alejas" pārbūvi par sociālās aprūpes centru

Valmiera, 7.dec., LETA. Šonedēļ parakstīts 2,36 miljonu eiro vērts līgums ar SIA "Sanart" par Jaungulbenes Profesionālās vidusskolas ēkas "Jaungulbenes alejas" pārbūvi par sociālās aprūpes centru, liecina pašvaldības informācija.

Objekta būvuzraudzību par 45 738 eiro veiks SIA "Firmas L4", savukārt SIA "Lūsis V" izstrādātais būvprojekts izmaksājis 32 409 eiro.

Projekta laikā plānota ēkas "Jaungulbenes alejas" pārbūve, ēkas ārsienu siltināšana, pagraba pārsegumu un grīdu siltināšana, cokola siltināšana, logu un durvju nomaiņa, jumtu siltināšana, ventilācijas sistēmas ar gaisa rekuperāciju uzstādīšana, apkures sistēmas pārbūve, saules kolektoru uzstādīšana karstā ūdens sagatavošanai un energoefektīva apgaismojuma uzstādīšana.

Būvprojekts paredz arī iekšdarbu veikšanu – telpu pielāgošanu sociālās aprūpes centra vajadzībām, taču šo darbu izmaksas nav attiecināmas un tiks finansētas no pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Būvdarbus plānots uzsākt 2018.gada janvārī un tie jāpaveic gada laikā. Projektu iecerēts realizēt līdz 2019.gada 30.jūnijam.

Projekta kopējās izmaksas ir 2,44 miljoni eiro, no kurām attiecināmās izmaksas ir 1,05 miljoni eiro. No tiem 847 000 eiro ir ERAF finansējums, 50 910 – valsts budžeta dotācijas pašvaldībām un 152 730 eiro pašvaldības finansējums. Novads segs arī neattiecināmās izmaksas – 1,39 miljonus eiro.

SIA "Sanart" apgrozījums pērn pārsniedza 2,41 miljonu eiro, un uzņēmumam izdevās nopelnīt 17 480 eiro. Burtnieku novadā reģistrētais uzņēmums pieder Artim Knokam, un tajā strādā 40 darbinieki, vēsta "Firmas.lv".