"Maxima Latvija" pašapkalpošanās kasu ieviešanā šogad investējusi vairāk nekā 1,12 miljonus eiro

Rīga, 5.dec., LETA. SIA "Maxima Latvija" pašapkalpošanās kasu ieviešanā šogad investējusi vairāk nekā 1,12 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja "Maxima Latvija" pārstāve Zane Udrase.

Pērn uzņēmums pašapkalpošanās kasu ieviešanā investēja nedaudz vairāk kā 500 000 eiro.

Kopumā "Maxima Latvija" tīklā pašapkalpošanās kases pieejamas 29 veikalos.

"Saasinoties konkurencei un mainoties iedzīvotāju paradumiem, veikalu modernizācija spēlē lielu lomu. Tādēļ arī "Maxima Latvija", lai uzlabotu iedzīvotāju iepirkšanās pieredzi, kā arī samazinātu darbinieku slodzi, intensīvi šogad paplašināja pašapkalpošanās kasu tīklu, ko turpināsim arī nākamgad. Pašlaik pašapkalpošanās kases izmanto aptuveni 27% iedzīvotāju tajos "Maxima" veikalos, kur tās ir pieejamas," sacīja "Maxima Latvija" operacionālā vadītāja Kristīne Āboltiņa.

Jau ziņots, ka "Maxima Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 694 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 37,5% un bija 11,98 miljoni eiro.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Lincoln Land Erste B.V", liecina "Firmas.lv" informācija. Patlaban "Maxima" veikalu tīklu veido triju formātu 154 veikali - 126 "Maxima X", 24 "Maxima XX" un četri "Maxima XXX" veikali -, kas atrodas 46 apdzīvotās vietās Latvijā.