"Mūsa Motors Rīga" prezentēs jaunu "Volvo" automašīnas markas modeli

Rīga, 4.dec., LETA. Jaunu un lietotu automobiļu tirgotāja "Mūsa Motors Rīga" salonā šodien notiks jaunā "Volvo" automašīnas markas XC40 modeļa prezentācija, aģentūru LETA informēja "Volvo" pārstāvis Latvijā un "Mūsa Motors Rīga" direktors Roberts Ozoliņš.

Viņš norādīja, ka jaunais automašīnas modelis ir "premium" klases krosovers, un patlaban tas ir vienīgais "Volvo" XC40 modelis Baltijā.

"Ar šo modeli "Volvo" aizsāk jaunu ēru - tas ir pirmais modelis "Volvo Cars" jaunajā CMA ("Compact Modular Architecture") platformā, kas būs pamats visiem pārējiem nākamajiem 40. sērijas automobiļiem, tostarp pilnīgi elektrificētajiem transportlīdzekļiem," skaidroja Ozoliņš.

Jaunā automobiļa prezentācija notiks plkst.11 "Mūsa Motors Rīga" salonā, Skanstes ielā 33, Rīgā.

"Volvo" automašīnas XC40 modelis plašākai auditorijai apskatei un demo braucieniem gan Baltijā, gan Skandināvijā būs pieejams tikai no 2018.gada janvāra vidus.

"Volvo" ar XC40 automašīnas modeli ienākusi kompakto krosoveru segmentā, kas ir viens no straujāk augošajiem auto segmentiem pasaulē. Pirmo reizi plašākai publikai tas tika prezentēts šā gada septembrī Milānā, Itālijā. Minētajā automašīnas modelī ir apvienotas jaunākās tehnoloģijas un aprīkojums, kas iepriekš bija pieejams arī jaunajos 60. un 90.sērijas modeļos.

Kā ziņots, SIA "Mūsa Motors Rīga" apgrozījums pērn bija 30,233 miljoni eiro, kas ir par 38,4% vairāk nekā 2015.gadā, bet uzņēmuma peļņa pērn bija 349 837 eiro, kas ir samazinājums par gandrīz 9%, liecina "firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums 2015.gadā bija 21,849 miljoni eiro, bet peļņa - 384 409 eiro.

SIA "Mūsa Motors Rīga" dibināta 1993.gada novembrī un ir autorizēts "Volvo" dīleris no 1993.gada un autorizēts "Renault" dīleris no 1994.gada. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 539 880 eiro.

"Mūsa Motors Rīga" īpašnieki ar 50% kapitāldaļu ir SIA "VL Invest", kuras vienīgais īpašnieks ir Vitauts Tučkus, un Igaunijas kompānija "Automobilu Investicijas".