Informēs par jauno eParaksta tehnoloģisko platformu

Rīga, 1.dec., LETA. VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) šodien preses konferencē prezentēs jauno eParaksta tehnoloģisko platformu, aģentūru LETA informēja LVRTAC pārstāve Vineta Sprugaine.

Jaunā platforma izveidota atbilstoši Eiropas Savienības "eIDAS" (elektroniskās identifikācijas, autentifikācijas un drošības pakalpojumu) regulai, kas nosaka elektroniskos darījumus iekšējā tirgū.

Tāpat pasākumā LVRTAC plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus un eParaksta lietotājus iepazīstinās ar jauno klientu apkalpošanas portālu "eParaksts.lv", kā arī mobilo lietotni "eParaksts mobile".
Vienlaikus pasākumā tiks demonstrēts, kā pieteikties un saņemt "eParaksts mobile" un to izmantot darbam portālā "eParaksts.lv", kā arī Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmā.

Kā informēja Sprugaine, pirms sešiem gadiem ieviestais virtuālais eParaksts, ko personas lieto portālā "eParaksts.lv", šā gada 10 mēnešos dokumentu parakstīšanai izmantots jau vairāk nekā 800 000 reizes un pēdējos piecus gadus nemainīgi ir otrs populārākais eParaksta nesējs.

Preses konference notiks no plkst.11 līdz plkst.12 TV torņa Monitoringa centrā Zaķusalas krastmalā 1, Rīgā.

Pasākumā piedalīsies LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta un eParaksta platformu izstrādātāju pārstāvis no Spānijas Žordi Buhs.

LVRTC nodarbojas ar radio un televīzijas programmu apraidi, e-paraksta un citiem sertifikācijas pakalpojumiem, datu pārraides, datu centru un infrastruktūras nomas pakalpojumu sniegšanu.

VAS "Latvijas Radio un televīzijas centrs" dibināts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 78,455 miljoni eiro. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Jānis Bokta, bet valdes locekļi - Indulis Šķibelis, Inga Spriņķe un Aldis Lukašinskis, liecina informācija "Firmas.lv".

Pērn LVRTAC strādāja ar 15,126 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 4,612 miljonu eiro apmērā. Savukārt 2015.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 14,898 miljoni eiro, bet peļņa - 5,233 miljoni eiro.