Jelgavas Pašvaldības policijai pirks jaunu mikroautobusu avārijā cietušā vietā

Jelgava, 28.nov., LETA. Jelgavas Pašvaldības policija iegādāsies jaunu mikroautobusu, lai aizvietotu avārijā cietušo transportlīdzekli, aģentūru LETA informēja policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Reksce.

Jaunu izolatora tipa mikroautobusu aizturēto pārvadāšanai policijas vajadzībām piegādās SIA "Tehauto", kas policijas iepirkumā bija vienīgais pretendents. Transportlīdzeklis izmaksās 27 286 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Reksce atgādināja, ka 23.augustā policijas operatīvais transportlīdzeklis "Renault Trafic" cieta ceļu satiksmes negadījumā. Pašvaldības policija pēc avārijas saņēma obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas atlīdzību un izsludināja jaunu iepirkumu.

Pašvaldības policijai kopumā ir 18 operatīvie transportlīdzekļi, tai skaitā četri motorolleri.

Valmierā reģistrētās SIA "Tehauto" apgrozījums 2016.gadā bija 3 413 517 eiro, komersants guvis 37 370 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" dati.

Jau vēstīts, ka 23.augusta naktī Jelgavā notika ceļu satiksmes negadījums, kurā bija iesaistīts Pašvaldības policijas mikroautobuss un traumas guva policijas darbinieks. Īsi pēc pusnakts Pulkveža Brieža un Dobeles ielas krustojumā 1992.gadā dzimušā šofera vadītā "BMW 530" izraisīja sadursmi ar mikroautobusu "Renault Trafic", ko vadīja 1982.gadā dzimis vīrietis. Mikroautobuss apmeta kūleni un nolauza luksofora stabu.

Pašvaldības policijā aģentūrai LETA apstiprināja, ka mikroautobuss ir policijas operatīvais transports un to vadīja policijas darbinieks.

Reksce aģentūru LETA informēja, ka dienesta automašīna šķērsoja krustojumu pa galveno ceļu, bet "BMW" vadītājs neizpildīja ceļa zīmes "Stop" prasības un neapstājās krustojumā.