Lauksaimniecības produkcijas tirgotāja "Litagra" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pieauga par 43,2%

Rīga, 27.nov., LETA. Lauksaimniecības produkcijas tirdzniecības uzņēmums SIA "Litagra" pagājušajā finanšu gadā no 2016.gada 1.jūlija līdz: 2017.gada 30.jūnijam strādāja ar 16,121 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 43,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 9,5% un sasniedza 280 189 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījums aizvadītajā finanšu gadā pieauga, pateicoties graudu tirdzniecības attīstībai.

Tāpat kompānijas vadība norāda, ka aizvadītajā finanšu gadā uzņēmuma EBITDA rādītājs, kas ir peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas, palielinājās par 3,31% salīdzinājumā ar finanšu gadu iepriekš, kas skaidrojams ar pārdošanas un administrācijas izmaksu optimizēšanu. Turpretī kompānijas neto pārdošanas rentabilitātes rādītājs samazinājās par aptuveni 31% saistībā ar graudu cenu svārstībām. Ņemot vērā iepriekš minēto, kompānijas ieskatā uzņēmuma resursu izmantošana un izmaksu administrēšana bija efektīva.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka turpmāk kompānija plāno palielināt apgrozījumu, nostiprinot pozīcijas esošo klientu vidū un piesaistot jaunus klientus, kā arī optimizējot piedāvāto produktu grozu. Kompānijas vadība prognozē, ka graudu un rapša biržas cenu līmenis būtiski neatšķirsies no 2016.gada cenu līmeņa, līdz ar to kompānija nākamajā finanšu gadā neplāno būtiskas apgrozījuma svārstības saistībā ar cenu svārstībām graudiem un rapsim.

Jau ziņots, ka finanšu gadā no 2015.gada 1.jūlija līdz: 2016.gada 30.jūnijam "Litagra" strādāja ar 11,255 miljonu eiro apgrozījumu un 255 947 eiro peļņu.

"Litagra" ir reģistrēta 2003.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 23 324 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvas uzņēmums AB "Litagros Prekyba". SIA "Litagra" pamatdarbības veids ir mazumtirdzniecība un vairumtirdzniecība, realizējot augu aizsardzības līdzekļus, minerālmēslus, lopbarību, lopbarības piedevas, sēklas materiālus un graudus.