Kafijas ražotājs "Lofbergs Baltic" pagājušajā finanšu gadā audzējis apgrozījumu par 3%

Rīga, 23.nov., LETA. Baltijas kafijas ražošanas uzņēmums SIA "Lofbergs Baltic" (iepriekš SIA "Melnā Kafija") pagājušajā finanšu gadā no 2016.gada 1.jūlija līdz 2017.gada 30.jūnijam strādāja ar 14,197 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās trīs reizes - līdz 211 950 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka aizvadītajā finanšu gadā uzņēmuma apgrozījums būtiski nemainījās salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, kas saistīts ar iepirkuma cenu izmaiņām pasaules kafijas tirgū. "Šajā gadā nebija vērojama iepriekšējiem gadiem raksturīgā stabilitāte, kas daļēji ir saistīts gan ar svārstībām valūtas tirgū, gan ar izejvielu cenu svārstībām pasaules tirgos," norāda kompānijas vadība, piebilstot, ka iepriekš minētie iemesli neļāva "Lofbergs Baltic" sasniegt uzvirzītos finanšu mērķus.

Kompānijas vadība norāda, ka 2017./2018.gadā uzņēmums plāno investēt ražošanas telpu paplašināšanā un jaunu iekārtu iegādē. Tādējādi iecerēts palielināt uzņēmuma efektivitāti un ražošanas kapacitāti. Tāpat kompānija plāno turpināt veltīt lielu uzmanību ilgtspējas attīstībai un tiekties uz vēl augstākiem mērķiem.

"Lofbergs Baltic" vadības ziņojumā arī norādīts, ka 2017./2018.gadā uzņēmums plāno attīstīt Lietuvas filiāles darbu, palielinot rentabilitāti un turpinot iepriekš uzsākto attīstību un izaugsmi.

Jau ziņots, ka finanšu gadā no 2015.gada 1 jūlija līdz 2016.gada 30.jūnijam "Lofbergs Baltic" apgrozījums sasniedza 13,785 miljonus eiro, uzņēmums guva 630 807 eiro peļņu.

Kafijas ražotne "Melnā Kafija" kopš 2010.gada rudens ir daļa no Zviedrijas ģimenes uzņēmuma "AB Anders Löfberg". Ķekavas novadā līdzās kafijas grauzdēšanas līnijai uzņēmumam ir arī sava kafijas kvalitātes laboratorija. Uzņēmuma produkcija tiek realizēta Latvijā un arī ārvalstīs - Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Dānijā un citās valstīs. Zaļās kafijas pupiņas tiek iepirktas no pārbaudītiem un sertificētiem piegādātājiem Eiropā, kā arī kafijas audzēšanas reģionos - Centrālajā Āfrikā, Brazīlijā, Kolumbijā un Āzijas valstīs.

"AB Anders Löfberg" ir viens no lielākajiem ģimenes īpašumā esošajiem kafijas grauzdēšanas uzņēmumiem Ziemeļvalstīs. Uzņēmumu 1906.gadā dibinājuši brāļi Anderss, Džons un Džozefs Lofbergi un tas pilnībā pieder Lofberg ģimenei. "AB Anders Löfberg" centrālais birojs atrodas Kārlstādē, Zviedrijā, bet grauzdētavas atrodas Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Latvijā un Lielbritānijā.