Atjauno Krapes evaņģēliski luteriskās baznīcas torni

Valmiera, 23.nov., LETA. Krapes evaņģēliski luteriskajā baznīcai tiek atjaunots tās tornis, vēsta Ogres novada pašvaldības informācija.

Kopējās projekta izmaksas šobrīd ir 89 963 eiro, no kurām attiecināmās izmaksas ir 49 455 eiro. Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) finansējums attiecināmo izmaksu segšanai ir 34 618 eiro, savukārt Ogres novada pašvaldība apmaksā atlikušo summu no tām, kā arī neattiecināmās izmaksas.

Darbu laikā tiks uzstādīts arī jauns gailis torņa galā un jauns zvans, kā arī tiks ierīkots baznīcas muzejs. Līdz šim dievnamā nomainītas bojātas jumta konstrukcijas, un tuvākajā laikā plānots pabeigt torņa pamatnes izbūvi. Paralēli citviet tiek montēta torņa konstrukcijas, kas vēlāk tiks pārvesta uz Krapi.
Būvdarbus veic SIA "JK Construction Serviss", un darbus iecerēts pabeigt līdz nākamā gada 4.jūlijam.

Krapes evaņģēliski luteriskās baznīcas celtniecība pabeigta 1804.gadā, un sākotnēji tās bijusi koka ēka, taču 1857.gadā tā pārbūvēta par mūra celtni. Pēc 2.pasaules kara dievnamu atsavināja draudzei un padarīja to par saimniecisko ēku, nojaucot tās barokālo koka torni ar bronzas gaili.

Mārupē esošais SIA "JK Construction Serviss" pērn nopelnīja 3419 eiro un apgrozījumā sasniedza 272 026 eiro. Uzņēmums pieder Kasparam Urbanovičam un Jānim Bozdorfam. Tur nodarbināti 10 cilvēki, liecina "Firmas.lv".