"Trikātas piens" īpašnieki reģistrējuši jaunu uzņēmumu "Fruitis Foods"

Rīga, 16.nov., LETA. Uzņēmuma "Trikātas piens", kas atjaunojis siera ražošanu vēsturiskajā Trikātas pienotavā, īpašnieki Kaspars un Rolands Putniņi kopā ar AS "Limbažu siers" valdes priekšsēdētāju Ēvaldu Putniņu un kādu Somijas privātpersonu ir reģistrējuši jaunu SIA "Fruitis Foods", liecina informācija "Firmas.lv".

"Fruitis Foods" Komercreģistrā ir ierakstīta ceturtdien, 16.novembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro.

"Fruitis Foods" lielākais īpašnieks ir Somijas pilsonis Jari Peteri Hemelainens (50%), kurš ir arī kompānijas valdes loceklis. Savukārt "Limbažu siers" valdes priekšsēdētājam Ēvaldam Putniņam, kurš arī ir "Fruitis Foods" valdes loceklis, pieder 16,71% jaundibinātās kompānijas kapitāldaļu. "Trikātas piens" īpašniekiem Kasparam un Rolandam Putniņiem katram pieder 16,64% "Fruitis Foods" kapitāldaļu.

Uzņēmuma "Fruitis Foods" juridiskā adrese "Baltā Māja", Trikāta, Trikātas pagasts, Beverīnas novads ir tāda pati, kāda bija kādreizējās vēsturiskās Trikātas pienotavas īpašniekam "Trikātas sieram".

"Trikātas piens" valdes loceklis Kaspars Putniņš aģentūrai LETA pastāstīja, ka "Fruitis Foods" būs saistīts ar pārtikas ražošanu. "Mēs piedāvāsim tirgū jaunu produktu," sacīja Putniņš, pagaidām atturoties atklāt, kas konkrēti būs jaunais produkts. Plašāku informāciju par "Fruitis Foods" izveides un saimnieciskās darbības mērķiem Putniņš solīja sniegt pēc apmēram pēc mēneša.

Viņš ne apstiprināja, ne noliedza "Fruitis Foods" saistību ar "Trikātas pienu", kurš šā gada maijā sāka ražot produkciju kādreizējā kompānijas "Trikātas siers" ražotnē Trikātas pienotavā.