"Užavas alus" ieguldīs vairāk nekā divus miljonus eiro ražošanas jaudu palielināšanā

Rīga, 13.nov., LETA. Ventspils novada alus darītava "Užavas alus" (iepriekš "Zaksi") ieguldīs vairāk nekā divus miljonus eiro ražošanas jaudu palielināšanā, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijas līdzīpašnieks un vienīgais valdes loceklis Uldis Pumpurs.

Viņš teica, ka minētā investīciju projekta realizācijai uzņēmums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā ir izsludinājis iepirkumu konkursu par palīgtelpas būvniecību un alus raudzēšanas tvertņu iekārtu iepirkšanu un uzstādīšanu, kā arī autoruzraudzības pakalpojumu sniegšanu būvniecības laikā, kam plānots atvēlēt 2,5 miljonus eiro. "Projektu plānojam realizēt ar mērķi palielināt ražošanas jaudas," sacīja Pumpurs, atgādinot, ka ražošanas jaudas plānots palielināt par aptuveni ceturtdaļu un tas ir nepieciešams, lai paplašinātos ārvalstu tirgos.

Pumpurs paskaidroja, ka projekta ietvaros plānots iegādāties dažādas jaunas iekārtas. "Būs jauni rezervuāri un citas iekārtas," teica "Užavas alus" valdes loceklis, piebilstot, ka uzņēmumam ārpus ražotnes telpām top "tikpat kā otra rūpnīca". Projektu plānots sākt īstenot decembrī, kad topošajai jaunajai ražotnei tiks lieti pamati, bet tehnoloģiskās iekārtas plānots uzstādīt nākamgad martā.

Viņš piebilda, ka nākotnē "Užavas alus" plāno būvēt arī koģenerācijas staciju, lai elektrība nebūtu jāpērk par tik augstām cenām, kādas tās ir šobrīd, bet paši varētu to saražot. Šis ir atsevišķs projekts, taču tā investīciju apmēru Pumpurs pagaidām neatklāja.

LETA jau šogad jūlijā ziņoja, ka "Užavas alus" attīstībā plāno ieguldīt apmēram divus miljonus eiro, kas tostarp tiks novirzīti jaunās tehnoloģiskajās iekārtās, to projektēšanā, nepieciešamo savienojumu izveidē un uzstādīšanā. Tā piemēram, iecerēts iegādāties jaunu aprīkojumu alus raudzēšanai. Projekta īstenošanai ir iecerēts piesaistīt arī Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzfinansējumu.

"Užavas alus" 2016.gadā strādāja ar 3,214 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 18 519 eiro, pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānija dibināta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 298 802 eiro. Alus darītava pieder Uldim Pumpuram (1%) un Oskaram Pumpuram (99%).