"Jūrmalas autobusu satiksme" par ES fondu līdzfinansējumu pirks 16 jaunus autobusus; projekta kopējās izmaksas ir 3,1 miljons eiro

Rīga, 7.nov., LETA. "Jūrmalas autobusu satiksme" (JAS) novembrī parakstījusi līgumu ar Centrālo finanšu un līguma aģentūru (CFLA) par līdzfinansējuma piešķiršanu no Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda (KF) videi draudzīga sabiedriskā transporta - 16 jaunu autobusu iegādei, aģentūru LETA informēja SIA "B-Bus", kas ir konsultants pasažieru pārvadājumiem Jūrmalā, sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Lazdiņa.

Viņa sacīja, ka projekts ir iekļauts Jūrmalas pilsētas attīstības programmas 2014.-2020. gadam, kas apstiprināta ar Jūrmalas pilsētas domes 2013. gada 7. novembra lēmumu, vidēja termiņa mērķa prioritātē. Aktivitāšu mērķis ir nodrošināt un veicināt racionāla, moderna un videi draudzīga sabiedriskā transporta līdzekļu izmantošanu sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai Jūrmalas pilsētas maršrutu tīklā.

Pēc Lazdiņas teiktā, projekta ietvaros plānots iegādāties 16 jaunus, videi draudzīgus autobusus, no kuriem 14 darbosies ar dīzeļdegvielu atbilstoši "Euro 6" standarta maksimālai pieļaujamai emisijai un divi ar elektrību. Projekta kopējās izmaksas veido 3,1 miljonu eiro, no kurām Eiropas Savienības KF līdzfinansējums ir 1,274 miljoni eiro, bet JAS finansējums - 1,826 miljoni eiro.

Viņa pastāstīja, ka visos 16 jaunajos, videi draudzīgajos autobusos būs speciāli aprīkotas vietas personām ar funkcionāliem traucējumiem, senioriem un vecākiem ar bērniem, tajā skaitā bērnu ratiņiem, audio/video informatīvajiem tablo, bezmaksas bezvadu internetu.

Projekta noslēgumā kopējais JAS autobusu depo tiks palielināts ar vairākiem lielākas ietilpības sabiedriskā transporta līdzekļiem. Proti, sastrēgumstundās (no rīta un vakaros) atsevišķos pilsētas maršrutos tiks izmantoti autobusi ar lielāku pasažieru ietilpību, tādējādi pārvadājot lielāku pasažieru skaitu vienas stundas ietvaros, paaugstinot pasažieru mobilitāti un sniegto pakalpojumu kvalitāti, kā arī padarot braucienus ērtākus un komfortablākus, informēja Lazdiņa.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā JAS strādāja ar 2,071 miljona eiro apgrozījumu un 14 438 eiro zaudējumiem.

LETA jau vēstīja, ka JAS sabiedriskā transporta pakalpojumus Jūrmalas pilsētā nodrošina kopš 1958.gada un šobrīd deviņos pilsētas maršrutos kursē 23 autobusi un minibusi.