LDz valdes locekļa amatā atkārtoti apstiprina Ēriku Šmukstu

Rīga, 7.nov., LETA. VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) padome, izvērtējot kompānijas valdes locekļa un viceprezidenta Ērika Šmuksta darbu uzņēmuma vadības komandā, ir izlēmusi viņu atkārtoti apstiprināt valdes locekļa amatā uz turpmākajiem pieciem gadiem, aģentūru LETA informēja kompānijā.

LDz norādīja, ka Šmuksts atbild par uzņēmuma tehniskās vadības un kravu pārvadājumu jautājumiem, tostarp bijis atbildīgs par nozīmīgu infrastruktūras projektu īstenošanu, nodrošinot, ka projektu realizācijas laikā turpinās efektīva dzelzceļa ikdienas darbība, kas ir priekšnosacījums arī vairāku apjomīgu infrastruktūras projektu realizēšanai nākotnē.

Kompānijā arī atzīmēja, ka tehniskās zināšanas dzelzceļa jomā, kā arī vairāk nekā 30 gadu ilgā Šmuksta darba pieredze nozarē ir bijusi būtiska, lai LDz saglabātu savas pozīcijas kā konkurētspējīgs pakalpojumu sniedzējs un kravu pārvadātājs starptautiskajā tirgū.

"Esmu gandarīts, ka LDz padome ir novērtējusi uzņēmuma valdes komandas kopīgo darbu, šogad atkārtoti apstiprinot amatā divus valdes locekļus, kuri atbildīgi par uzņēmuma finanšu vadību un tehniskās vadības jautājumiem. Īpaši būtiski, ka padome ir novērtējusi Ērika Šmuksta augsto kompetenci un ilggadējo pieredzi nozarē, kas ir sevišķi svarīga, gan attīstot jaunus pārvadājumu maršrutus un risinājumus, gan arī organizējot sadarbību ar esošajiem partneriem," sacīja LDz prezidents Edvīns Bērziņš.

Kompānijā informēja, ka Šmuksts kopš 2008.gada ieņem LDz valdes locekļa amatu. Pirms tam Šmuksts bijis LDz Kravu pārvadājumu pārvaldes direktors un bijis arī LDz meitasuzņēmumka "LDz Cargo" valdes priekšsēdētājs. Savas darba gaitas dzelzceļā viņš sāka 1983.gadā kā pārmijas posteņa dežurants. Šogad Šmuksts saņēma LDz augstāko apbalvojumu - "Zelta lokomotīvi", ko pasniedz par personisku ieguldījumu dzelzceļa transporta nozarē.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka LDz valdes priekšsēdētājs ir Edvīns Bērziņš, bet valdes locekļu amatus bez Šmuksta ieņem Aivars Strakšas, kurš šos amata pienākumus sāka pildīt šā gada 21.augustā, kā arī Ainis Stūrmanis.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un LDz koncerna vadošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitas sabiedrības - AS "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDZ infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums SIA "LDZ apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums SIA "LDZ Loģistika".