Viesnīcu operatora "Mogotel" zīmolam pievienota trīszvaigžņu viesnīca "Konventa sēta"

Rīga, 6.nov., LETA. Viesnīcu operatora SIA "Mogotel" zīmolam "Rixwell Hotels" no šā gada novembra pievienojusies jauna trīszvaigžņu viesnīca Vecrīgā - "Rixwell Hotel Konventa sēta", kas līdz šim darbojusies ar nosaukumu "Konventa Sēta", aģentūru LETA informēja "Mogotel" pārstāvji.

Patlaba "Rixwell Hotel Konventa sēta" ēkā norit remontdarbi atsevišķās viesnīcas telpās un pirmos viesus plānots uzņemt gada nogalē.

"Rixwell Hotel Konventa sēta" līdz šim strādājusi kā trīszvaigžņu "superior" viesnīca, bet veicot rekonstrukciju un pakāpeniski uzlabojot viesu numurus un publiskās telpas tuvāko gadu laikā, plānots darbu turpināt jau četrzvaigžņu viesnīcu segmentā.

"Rixwell Hotel Konventa sēta" ir 141 viesu numurs, un tajā vienlaicīgi iespējams izmitināt 283 viesus. Ēkā ir restorāns, kā arī sešas telpas konferenču, semināru un banketu organizēšanai, kurās iespējams uzņemt no 30 līdz 100 personām. "Konventa sēta" ir ēku komplekss, kas ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis un atrodas Kalēju ielā 9/11, Rīgā, starp Kalēju un Skārņu ielām, kas ir viens no vissenākajiem kvartāliem Rīgā.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", iepriekš viesnīca "Konventa Sēta" bija viesnīcu operatora un salonu "Kolonna" pārvaldītāja Latvijas-Vācijas kopuzņēmuma SIA "Reho" sastāvā. Uzņēmums iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.oktobra līdz 2016.gada 30.septembrim, strādāja ar 11,851 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 108 844 eiro. Savukārt gadu iepriekš uzņēmuma apgrozījums bija 11,315 miljoni eiro, bet peļņa - 56 633 eiro.

"Reho" reģistrēta 1991.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2840 eiro. "Reho" vienīgā īpašniece kopš 2012.gada augusta ir SIA "Kirk Investments". Savukārt "Kirk Investments" īpašnieki ir Krievijas pilsonis Komarovs - 88,01% un Uldis Cipsts - 11,99%.

Viesnīcu operators "Mogotel" pašlaik pārstāv jau 11 "Rixwell Hotels" un divas "Wellton" zīmolu viesnīcas. Divas "Wellton" zīmola viesnīcas atrodas Rīgā – "Wellton Centrum Hotel & SPA" un 'Wellton Riga Hotel & SPA". Septiņas no "Rixwell" zīmola viesnīcām atrodas Rīgā – "Rixwell Elefant Hotel", "Rixwell Old Riga Palace Hotel", "Rixwell Gertrude Hotel", "Rixwell Terrace Design Hotel", "Rixwell Centra Hotel", “Rixwell Irina Hotel", "Rixwell Domus Hotel". Savukārt viena no "Rixwell" zīmola viesnīcām "Rixwell Bauska Hotel" atrodas Bauskā, bet "Rixwell Old Town Hotel" atrodas Igaunijas galvaspilsētā Tallinā.

SIA "Mogotel" pērn strādāja ar 16,294 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 127 128 eiro apmērā. Savukārt 2015.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 12,941 miljons eiro, bet peļņa - 238 360 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

SIA "Mogotel" dibināta 2011.gadā un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Vadims Muhins.