"Centrālā laboratorija" iegādājas specializēto laboratoriju "Citoloģijas eksperts"

Rīga, 31.okt., LETA. Plānojot turpināt darbību laboratorisko pakalpojumu tirgū un piesaistīt jaunus klientus, laboratorijas un medicīnisko izmeklējumu veicēja SIA "Centrālā laboratorija" iegādājas specializēto medicīnisko laboratoriju SIA "Citoloģijas eksperts", aģentūru LETA informēja "Centrālās laboratorijas" pārstāvji.

Darījuma summa netika atklāta.

Medicīniskā laboratorija "Citoloģijas eksperts" ir laboratorija, kas specializējusies visu veidu citoloģiskajā testēšanā. Tā izveidota, lai sniegtu Latvijas iedzīvotājiem augsti kvalificētus laboratorijas citoloģijas pakalpojumus. Laboratorijas klienti ir veselības aprūpes iestādes un ārstu prakses, kuras sniedz veselības aprūpes pakalpojumus, pielietojot tieši citoloģisko testēšanu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Citoloģijas eksperts" apgrozījums pērn bija 243 864 eiro, bet peļņa - 11 582 eiro. SIA "Citoloģijas eksperts" dibināta 2007.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2828 eiro. "Cioloģijas eksperts" patlaban vēl pieder Ludmilai Eņģelei - 67,33% un Valerijai Grjunbergai - 32,67%.

"Centrālā laboratorija" piedāvā pakalpojumus hematoloģiskajā, klīniskajā, klīniski ķīmiskajā, koaguloģiskajā, imūnhematoloģiskajā, imūnķīmiskajā, citoloģiskajā, virusoloģiskajā, mikrobioloģiskajā un molekulāri bioloģiskajā testēšanā.

"Centrālās laboratorijas" apgrozījums pagājušajā gadā bija 7,967 miljoni eiro, kas ir par 0,9% vairāk nekā 2015.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās divas reizes un bija 102 724 eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

"Centrālā laboratorija" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 128 200 eiro. "Centrālā laboratorija" pieder holdingam AS "Repharm", kurā ietilpst arī "Mēness aptieku" zīmola pārvaldītāja un attīstītāja AS "Sentor Farm aptiekas", zāļu, medicīnas un veselības preču izplatītāja AS "Recipe Plus", AS "Veselības centru apvienība", kas aptver 12 medicīnas iestādes.